Ivanišević na otvaranju Nacionalne nedelje mode u Novom Sadu: manifestacija promoviše našu zemlju kroz lepotu i kreativnost

U Kongresnom centru Master, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, obratio se prisutnima uoči prvog bloka revija manifestacije ,,Serbia Fashion Week“, Nacionalne nedelje mode koja dugi niz godina povezuje privredu, kreativnu industriju, kulturu i turizam.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nije imao dilemu da li je potrebno podržati ovu manifestaciju, jer ona promoviše Srbiju kroz lepotu i kroz kreativnost. Posebno nam je drago što se ova manifestacija održava u Novom Sadu, sedištu srpske kreativnosti i IT industrije, a prisustvo ljudi iz preko 20 zemalja na ovoj manifestaciji daje na značaju“, rekao je Ivanišević dodavši da većina posetilaca naše zemlje poželi da se ponovo vrati u Srbiju i AP Vojvodinu.

Prisutnima se obratila i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije, Svetlana Horvat, organizator manifestacije koju je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Nacionalna komora za modu Srbije jeste zvanični predstavnik Srbije u Evropskom odboru mode, i organizator ove manifestacije.

,,Serbia Fashion Week“ je dugogodišnji projekat koji utiče na ekonomski razvoj i prilika je za sledeću generaciju dizajnera mode, kao i aksesoara i tekstila.

Prema rečima organizatora, nova talentovana generacija će biti bitna za buduća otvaranja novih radnih mesta kao i za ekonomski razvoj zemlje.

Ova manifestacija na svojevrstan način omogućuje našoj zemlji internacionalni identitet kako kao kulturnog centra, tako i centra promocije srpske mode, tekstilne industrije, proizvodnje i turističkog sektora.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je dodelio Nacionalnoj komori za modu i oznaku kvaliteta ,, Najbolje iz Vojvodine“ u 2022. godini upravo za manifestaciju ,,Serbia Fashion Week“, kao simbol kvaliteta manifestacije.

Manifestaciju je podržao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.