Потпредседник Иван Ђоковић у посети Општини Нови Кнежевац

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је протекле недеље Општину Нови Кнежевац. Овом приликом је сa председником Општине, др Радованом Уверићем, као и са представницима Општинског већа, разговарао о програмима подршке намењеним локалним самоуправама, усмереним ка унапређењу и развоју привреде.

Потпредседник Ђоковић је са представницима ове значајне Општине Севернобанатског округа разговарао о потенцијалима и моделима модеризације и улагања у инфратсруктуру индустријске зоне, као и о подстицајним мерама намењеним сектору предузетништва, тачније микро, малим и средњим предузећима која послују у овој општини.

На састанку су се разматрала питања за унапређење туризма, са посебним акцентом на искоришћеност туристичких и водних капацитета реке Тисе, чији се слив кроз Војводину категорише као подручје посебне намене, с обзиром да је коридор ове реке мултифункционалан. Поред тога, учесници су настојали да дефинишу и изнађу моделе превазилажења проблема ловног туризма, као и питања приватизованих хотелских капацитета који нису функционални.