Потпредседник Иван Ђоковић са представницима регионалних привредних комора

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се са представницима Привредне коморе Војводине и регионалних привредних комора са територије АП Војводине са којима је разговарао о сајамским манифестацијама, усклађивању са новим Законом о коморама, структуралним оквирима модернизације коморског система, као и о сарадњи са Секретаријатом, а у оквиру програмских активности.

 

На данашњем састанку, учесници су имали прилику да изнесу своје ставове, предлоге и закључке, као и проблеме са којима се суочавају, како би се формирала заједничка стратегија деловања у наредном периоду.

 

Потпредседник Ђоковић је нагласио да је од изузетне важности увођење праксе одржавања радних састанака са представницима регионалних привредних комора и Привредном комором Војводине, јер се на тај начин ефикасније дефинишу стратешки циљеви у коморама и у оквиру пословних процеса Секретаријата. Ђоковић је са председницима војвођанских комора разматрао питања наступа и организације међународних и регионалних сајмова, а потом и о усклађивању комора са Законом о коморама.

 

Међу кључним темама данашњег састанка били су и нацрти програмских активности Секретаријата за наредну годину, као и привредне и туристичке инвестиционе могућности у локалним самоуправама, а које покривају регионалне привредне коморе, уз анализу стања у домену привреде и предузетништва.

 

Потпредседник Ђоковић је овом приликом оценио да је размена идеја, искустава и информација између регионалних привредних комора са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, кључна за дефинисање подстицајних мера које ће ићи у прилог привредном развоју у Војводини.