Otvoren pogon italijanske kompanije ,, Tehnostruture“ u zrenjaninskoj industrijskoj zoni

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč, učestvovao je na svečanom otvaranju proizvodnog pogona italijanske kompanije ,,Tehnostruture“, u okviru industrijske zone Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu. Ova kompanija je deo grupacije ,,Edil stil“, lidera u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu. Otvaranju je prisustvovao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast privrede, Branislav Bandić.

Vrednost investicije je 3,5 miliona evra. Veći deo proizvodnje u Zrenjaninu namenjen je inostranom tržištu. Osnivač i direktor, Đuzepe Verna, je istakao da je odabrano oko 20 radnika, sa ciljem da se zaposli ukupno 70 radnika, a u samoj kompaniji će se proizvoditi elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, tržnih centara i industrijskih objekata.

Kompanija ,,Tehnostruture“ je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu.

Zamenik Pavle Počuč je u ime Pokrajinske vlade i resornog Sekretarijata za privredu i turizam, čestitao na izuzetnom poslovnom uspehu i proširenju proizvodnog pogona koji će uposliti novih 50 radnika. ,,Do sada je 110 investitora iz Italije u AP Vojvodini uposlilo preko 10.000 radnika, što predstavlja zajednički uspeh. Pokrajinska administracija će i u narednom periodu biti partner i pružati pomoć u novim poslovnim poduhvatima“, rekao je Počuč.

Otvaranju su prisustvovali i ministar privrede u Vladi Srbije, Goran Knežević, gradonačelnik Grada Zrenjanina, Čedomir Janjić,ambasador Italije u Republici Srbiji, Đuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruko i gradonačelnik grada Frankavila, Al Mare Antonio Lućani.

Na današnjoj svečanosti potpisan je i Sporazum o strateškoj saradnji gradova Zrenjanina i Frankavila.