Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i ove godine nastupa na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u okviru Paviljona i ,,Vinske ulice“

Pokrajinski sekretar za privredu i trurizam, dr Nenad Ivanišević, učestvovao je na svečanom otvaranju Paviljona Sekretarijata na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji je danas bio jedan od najposećenijih izložbenih prostora u Hali 1 Beogradskog sajma.

,,Kada smo zajedno i kada svi zajedno nastipamo, onda to izgleda ovako, imamo najviši osmeha u hali. Hvala što sve ove godine pokszuemo, pokszuemo da je Srbija najlepša zemlja na svetu i da je Vojvodina najlepša regija u Srbiji. Odlučili smo da predstavimo prouzvode, vino, hranu, manifestacije. Najveće blago su ljudi i ko god da je posetio Vojvodinu kao putnik, turista, biznismen, poneo je najlepše utiske i poželeo da se vrati. Naš nastup u okviru Paviljona i Vinske ulice ima to za cilj, koliko je lepo biti gost u Vojvodini i koliko gosti često postaju domaćini“, rekao je Ivanišević.

Ovom prilikom, prisutnima su se obratiti partneri, koizlagači i počasni gosti Sekretarijata, a Paviljon je otvorio državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Republike Srbije, Uroš Kandić.

Učesnici ovogodišnjeg svečanog otvaranja Paviljona su direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić, dugogodišnji partner Sekretarijata, i gradonačelnik Grada Zrenjanina, Simo Salapura kao predstavnik grada nosioca oznake kvaliteta ,, Najbolje iz Vojvodine“ za organizaciju manifestacije ,,Beer Fest“.

Zemlja partner Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je Indija, te deui na samom Paviljonu predstavila Ambasada Indije u Beogradu.

Nj.E. ambasadorka Indije Šubdaršini Tripati, iskazala je zadovoljstvo i čast što i ove godine ambasada ove najmnogoljudnije zemlje može da predstavi svoje turističke potencijale široj javnosti u Srbiji.

Ovogodišnji 45. Međunarodni sajam turizma na Beogradskom sajmu se održava od 22. do 25. februara 2024. godine, a Sekretarijat će sa partnerima i koizlagačima predstavljati svoje programe u toku sva četiri dana Sajma, uz odgovarajuće tematske celine.

Pored toga, Sekretarijat je podržao i drugu po redu ,,Vinsku ulicu“ na 45. Međunarodnom sajmu turizma, čije je otvaranje predviđeno u petak 23.02.2024. godine u 11 časova, u prolazu između Hale 1 i Hale 2 koji će biti mesto okupljanja najprestižnijih vinarija pretežno fruškogorskog vinogorja, ali i proizvođača vina i grožđa iz drugih vinskih regija AP Vojvodine.