Одржана конференција посвећена принципима заштите животне средине у социјалном предузетништву

 

Нови Сад, 24. октобар 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, узео је учешће на конференцији под називом ,,Социјално предузетништво у заштити животне средине – ЕкоСоП“, на тему имплементације принципа заштите животне средине у области социјалног предузетништва под називом.

Конференција је организована од стране Хуманитарно еколошке организације ,,Чепом до осмеха“, у сарадњи са Покрајинском владом, Градом Новим Садом, Природно-математичким факултетом, Департманом за хемију, биохемију и заштиту животне средине.

Заменик Почуч је овом приликом истакао да су Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам препознали значај очувања животне средине и у континуитету спроводили низ активних мера на унапређењу животне средине и јачању свести о друштвено одговорном пословању у АП Војводини, у чему се огледа и колики је допринос заједници, а кроз очување животне средине и стандарда, примену обновљивих извора енергије, производњу органске хране и слично.

Он је додао да алтернативни облици економије као сто су социјална, односно социјално предузетништво, и циркуларна, односно зелена економија, могу донети више десетина нових радних места у рециклажној индустрији, пољопривреди, туризму, ИТ и другим секторима.