Заменик мр Павле Почуч посетио други сајам ,,Град хуманости“ посвећен младим особама са инвалидитетом

Нови Сад, 27. мај 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, присуствовао је свечаном отварању сајамске манифестације под називом ,,Град хуманости“, која се по други пут организује у Новом Саду. Манифестација је одржана протеклог викенда на новосадској плажи ,,Штранд“, у организацији Удружења „Чепом до осмеха”.

Промоцијом и представљањем производа који су дело руку младих са инвалидитетом и психофизичким сметњама у развоју, на најбољи начин је представљен концепт социјалног предузетништва.

Заменик почуч је истакао да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам препознао значај радне рехабилитације и активизма особа са инвалидитетом, применом активних мера подршке и доделе субвенција у области социјалног предузетништва. Он је додао да је Секретаријат посебну пажњу посветио младим и креативним људима, чији се рад и учинак веома цене, што ће бити пракса и у наредном периоду.

Овогодишњи Сајам повезује удружења, старатеље и децу са сметњама у развоју, као и особе с инвалидитетом, којима је обезбеђен простор у оквиру ,,Штранда“ како би представили свој рад, пласирали производе на тржиште и основали социјално предузеће. Сајам је окупио велики број удружења која се баве ручном израдом производа, од стране особа са инвалидитетом, која своју добит поделе у хуманитарне сврхе. У току Сајма одржана је и дечја радионица, у оквиру које је организовано склапање мозаика од пластичних чепова.