Vršac – grad vetra i vina: predstavljanje predstojeće tri letnje manifestacije u Vršcu

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pomoćnik pokrajinskog sekretara mr Milan Jarić, učestvovali su danas na prezentaciji vršačkih manifestacija u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije Vršca, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Sekretar Ivanišević, direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vršca Tatjana Palkovač i organizatori manifestacija u Vršcu, predstavili su 16. po redu ,,Vinofest“ koji se održava 1. i 2. jula 2022. godine i koji će okupiti preko 60 izlagača i zasigurno preko 3.000 posetilaca. Vinofest će se odvijati u popodnevnim i večernjim časovima, tačnije od 18 do 24 časa u petak i subotu, a okupiće velik broj domaćih i stranih gostiju.

U toku letnjih meseci, tačnije u julu, u Vršcu će biti održan i Međunarodni festival folklora ,,Vršački venac“ koji se održava od 9. do 13. jula, kao i već nadaleko poznat festival rok muzike ,,Wind Rock Fest“, sa rok kampom koji se održava poslednjeg vikenda u julu mesecu u Vršcu.

Rok festival na Gradskom jezeru, okupiće i ove godine velik broj renomiranih i poznatih bendova, ali i nastojati da afirmiše i manje poznate sastave i poštovaoce rok zvuka, uz takmičenje autorskih bendova.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je istakao da je saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine i lokalnim turističkim organizacijama od velikog značaja, sa ciljem jačanja turističke infrastrukture AP Vojvodine, kao i zbog umrežavanja, što će neminovno dovesti do dostizanja rezultata u referentnoj 2019. godine, pa čak i do boljih rezultata, što pokazuju statistike za prva četiri meseca ove godine.