Војвођанска привреда у најбољем светлу на Међународном сајму привреде у Цељу

У оквиру Међународног сајма привреде у Цељу, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, ове године се представља обједињеним наступом 28 коизлагача из АП Војводине, најширег спектра делатности, почев од пољопривреде и прехрамбене индустрије, преко индустрије грађевинског материјала, дрвне, металске и хемијске индустрије, производње сапуна, производа од гуме, производа за санитарије, пластичарске производње, производње обуће и врећа. Ово је десети јубиларни наступ војвођанске привреде на Цељском сајму, а карактерише га масовност као и ранијих година, на коме је до сада, уз подршку Секретаријата, своје производе излагало преко 230 компанија.

Као и претходних година, излагаче у Цељу и ове године очекује интензивна пословна активност на штанду Војводине. Закључење нових уговора представља круну пословне политике и сарадње предузетника, што представља и крајњи циљ излагања на овогодишњем Цељском сајму.

Привлачност словеначког тржишта за произвођаче из Србије, успостављање пословне сарадње на вишем нивоу кроз улагања српске привреде на словеначко тржиште и словеначких инвеститора у Војводину, основни су покретачки фактори и мотивација домаћим предузетницима. Подаци о робној размени Војводине са Словенијом, чак и у годинама када су последице светске економске кризе још увек евидентне, дају основа за овакав оптимизам.

Након отварања Сајма, председник Владе Републике Словеније Мирослав Церар, посетио је штанд АП Војводине, те разговарао са излагачима из покрајине.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин присуствоваће традиционалном обележавању дана Војводине, у петак, 11. септембра 2015. године, који ће бити организован на штанду Секретаријата, а у присуству бројних домаћих и иностраних предузетника, представника привредних комора, организација и институција.