Potpredsednik Ivan Đoković uručio priznanja za kvalitet turističkih proizvoda i usluga na Novosadskom sajmu

 

Veče šampiona Novosadskog sajma održano je u okviru dana otvaranja 49. Međunarodnog sajma turizma, pri čemu je čast ukazana učesnicima ocenjivanja kvaliteta proizvoda i usluga, objekata, organizacija i institucija u turizmu. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, dodelio je ovom prilikom priznanja istaknutim učesnicima, uzimajući u obzir činjenicu da je Sekretarijat veliki oslonac u organizaciji ovog Sajma.

Potpredsednik Đoković je, u prisustvu generalnog direktora Novosadskog sajma, mr Slobodana Cvetkovića, priznanje uručio Zemlji partneru, Crnoj Gori, za podršku i promovisanje turističke industrije u Srbiji i regionu, tačnije Nj.E. ambasadoru Crne Gore u Srbiji, Branislavu Mićunoviću.

Đoković je priznanje uručio i apsolutnom šampionu Sajma turizma, kompaniji ,,PROMONT GROUP“ iz Novog Sada, koji je osvojio je pet zlatnih medalja za vrhunski kvalitet i širok dijapazon turističko ugostiteljskih usluga.

Komisije ovog svojevrsnog takmičenja čine naučnici i stručnjaci sa fakulteta i instituta u Srbiji i regionu, koji godinama rade u oblasti hotelijerstva i turizma. Prijavljeni su učesnici iz Austrije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije.