Potpredsednik Ivan Đoković uručio pehare pobednicima konjičke trke na Hipodromu Ljutomer

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je juče opštinu Ljutomer, u Prlekiji, u severoistočnom delu Republike Slovenije, gde je, kao počasni gost, uručio pehare za prva tri osvojena mesta u 6. trci kasača na 2.100 metara. Tom prilikom je istakao značaj konjičkih sprotova i konjarstva, što predstavlja još jedan aspekt povezivanja dve države i njihovih regiona.

Potpredsednik Đoković upriličio je susret sa predsednikom Kasačkog kluba Ljutomer, mr Janezom Slavičem.

Kasački klub iz ovog slovenačkog mesta, organizator je konjičke manifestacije Kasački derbi, koji predstavlja neiscrpan potencijal za revitalizaciju konjičkih sportova i konjarstva uopšte i otvara mnogobrojne mogućnosti saradnje, prevashodno na institucionalnom, organizacionom i logističkom nivou, i čiji bogat sadržaj može poslužiti kao inspiracija i za predstojeći 7. Međunarodnog sajma konjarstva i sersana na Novosadskom sajmu, koji se održava krajem septembra.

Đoković je uručio bronzani, srebrni i zlatni pehar osvajačima prva tri mesta u šestoj trci, čiji je pokrovitelj Pomurski sejem iz Gornje Radgone, u prisustvu mnogobrojnih posetilaca, ljubitelja konja i konjičkih sportova.