Potpredsednik Ivan Đoković u poseti kompaniji ,,The Manual Co.“

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, posetio je danas zanatsku radionicu za izradu predmeta od kože, ,,The Manual Co.“, koja kao socijalno i korporativno odgovorna firma, sa uspešnim izvozno orijentisanim programom, posluje još od 1985. godine.

Sedište ,,The Manual Co.“ je u Novom Sadu, gde je smeštena i proizvodnja. Oko pedeset visokoobučenih i iskusnih majstora svog zanata zaposleno je u proizvodnom pogonu ove kompanije koja broji oko 150 zaposlenih. Pored dizajniranja proizvoda od kože, oni aktivno učestvuju i u grafičkom dizajnu artikala, a pored dizajniranja muških i ženskih kožnih torbi, kao i aksesoara, kreiraju i maloprodajne poslovne prostore kojih je trenutno šest u Novom Sadu i u Beogradu.

Po rečima potpredsednika Pokrajinske vlade Ivana Đokovića, ova tradicionalna zanatska radionica, nadaleko čuvena po svojoj inovativnosti i kvalitetu, izuzetan je spoj tradicionalnog, konvencionalnog, ali i savremenog dizajna i marketinškog pristupa poslovanju.

Kako je naglasio, kroz spoj tradicionalnog kožarskog zanata i savremenog pogleda na učešće na globalnom tržištu, sagledava se inovativni pristup poslovanju koji „The Manual Co.“ oživljavanjem tradicionalnih zanata ostvaruje.