Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević u radnoj poseti Opštini Nova Crnja

 

Nova Crnja , 10. novembar 2020. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, boravio je danas u radnoj poseti Opštini Nova Crnja. Prilikom susreta sa predsednikom Opštine Nova Crnja, Vladimirom Brakusom, uz prisustvo saradnika, učesnici su razmatrali sva pitanja relevantna za nastavak saradnje, kao i planove i prioritete predviđene za naredni period na poljima u okviru resora privrede, turizma i zapošljavanja.


Sekretar Ivanišević je istakao da je od izuzetnog značaja razmena iskustava, znanja, problema i potreba jedinica lokalne samouprave, kako bi se adekvatno ulagalo u strateške projekte i podstakao razvoj privrede, ali i opstanak turizma, uz očuvanje porodičnih gazdinstava i promociju bezbednog turizma, koji je trenutno aktuelan u Skandinaviji.

Istaknuto je da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam kreirati sopstvene mere podrške uz kontinualno praćenje mera i programa koje će sprovoditi Vlada Republike Srbije i resorna ministarstva, sa ciljem da se aktivnosti u potpunosti sinhronizuju, uz praćenje iskustava zemalja u regionu i Evropske unije. Cilj je pružanje podrške sa posebnim akcentom na oblast turizma i unapređenje turističkih kapaciteta, ne samo u privatnom sektoru, već i za projekte lokalnih samouprava, uz postojanje mogućnosti za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva.

,,Dva su razloga mog dolaska, prvi je da saslušam šta su problemi kako bi mogli zajedno da kreiramo programe u koje će Sekretarijat da uloži novac, a koji će u ovom teškom vremenu da daju najbolje efekte. U Novoj Crnji postoje ozbiljni potencijali poput kuće Đure Jakšića, kaštela Nojhauzen, a pored svega još i termalni izvor koji bi mogao biti generator razvoja turizma u celom regionu”, rekao je sekretar Ivanišević.

Danas je upriličen i susret pokrajinskog sekretara sa privrednicima Opštine Nova Crnja, kada su razmatrani problemi, aktuelna situacija, kao i kreiranje mera koje bi na najbolji način, efikasno pomogle privredi lokalnih samouprava.

Pokrajinski sekretar je posetio kuću Đure Jakšića, kao i dvorac Nojhauzen, koji predstavljaju biser kulturno-umetničkog nasleđa Nove Crnje i njenih naselja.

Delegacija se sastala i sa članovima lovačkog društva u Lovačkom domu „Jelen“, koji se nalazi na samom putu od Nove Crnje ka Srpskoj Crnji čiji se kapaciteti uvećavaju i unapređuju iz godine u godinu. Predstavljeni su isplanirani i potencijalni projekti, što samo po sebi ćini ovo zdanje veoma značajnim turističkim resursom Srednjobanatskog okruga.