Međunarodni sajam turizma „ITF Slovakiatour“ u Bratislavi tradicionalno neguje prijateljstvo Slovačke i Srbije

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, na čelu sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom, Ivanom Đokovićem, prisustvovala je u Bratislavi, Republika Slovačka, predstavljanju turističke privrede Republike Srbije i AP Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „ITF Slovakiatour“.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Bratislavi, Turistička organizacija Vojvodine predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine kroz turističke organizacije lokalnih samouprava i pojedine klaster organizacije. Pored vojvođanskih turističkih organizacija, na Sajmu su prisutne i Turistička organizacija Srbije, Grada Beograda i Grada Niša.

Potpredsednik Ivan Đoković sastao se sa Nj.E. ambasadorom Republike Srbije u Bratislavi, Šanijem Dermakuom i sa predsednikom Prešovskog samoupravnog kraja i narodnim poslanikom Republike Slovačke, Peterom Huđikom, koji su posetili štand Vojvodine.

Susret sa Nj.E. ambasadorom R. Srbije u Bratislavi

U razgovoru sa predsednikom Prešovskog samoupravnog kraja

Delegacija Sekretarijata i izlagači na vojvođanskom štandu potom su prisustvovali prijemu u Ambasadi Republike Srbije u Bratislavi, gde su se prisutnima obratili potpredsednik Ivan Đoković, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, kao i predstavnici pojedinih turističkih organizacija i turističkih agencija.

Zahvalivši se predstavnicima turističkih organizacija koje ove godine izlažu svoju ponudu u Bratislavi, potpredsednik Đoković je istakao da su svi oni zajednički u mnogome doprineli da se turistička privreda kako Srbije, tako i Vojvodine, predstavi u što boljem svetlu.

Prijem u Ambasadi R. Srbije u Bratislavi

,,O ovom iskrenom, miroljubivom i konstantnom prijateljstvu AP Vojvodine i Republike Slovačke nije potrebno previše govoriti, jer se ono potvrđuje i danas na političkom, privrednom i kulturnom planu. Slovačka nacionalna manjina na teritoriji AP Vojvodine i Republike Srbije, svojom kulturom i posebnošću je doprinela kvalitetnijem razvoju naše zemlje i kulture u širem smislu. Otuda i deo potencijala u domenu turizma, koji je u znatnoj meri obojen kulturološkim i običajnim miljeom ove nacionalne zajednice“, rekao je Đoković.

Direktorica TOV dr Nataša Pavlović je istakla da je svake godine sve veći broj izlagača koji nastupaju na ovom Sajmu, te da na najbolji način predstavljaju kako AP Vojvodinu, tako i čitavu zemlju. Ona je uputila posebnu zahvalnost lokalnim samoupravama i njihovim turističkim organizacijama, jer je od njih, kako kaže, potekla inicijativa da se učestvuje upravo na Sajmu u Bratislavi i predstavi sve ono što zaista čini Vojvodinu.

Sajam turizma u Bratislavi okuplja oko 500 izlagača, a po statističkim podacima poseti ga više od 100.000 ljudi. Ove godine, akcenat je stavljen na gastronomski turizam, lovni i aktivni turizam, potom na velnes programe, fitnes i rekreativni turizam.