Ivan Đoković u radnoj poseti Švajcarskoj: Susret sa Izvršnim odborom Swiss Education Group-e u Montrou

Novi Sad, 20. mart 2018. – Na prošlonedeljnom međunarodnom Sajmu zapošljavanja u Montrou u Švajcarskoj, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, Ivan Đoković, sastao se sa predstavnicima Izvršnog odbora Swiss Education Group-e, koja je organizator Sajma, i ovom prilikom razgovarao o mogućnostima saradnje u narednom periodu. Swiss Education Group je vodeći svetski univerzitet u oblasti turizma i hotelijerstva.

Generalni direktor Swiss Education Group-e, Floren Ronde (Florent Rondez), upoznao je prisutne sa principima i metodologijom rada SEG grupe, koja obuhvata najprestižnije svetske fakultete za menadžment u hotelijerstvu, turizmu i gastronomiji. Razgovor je tekao u smeru međunarodne saradnje, kao i sistema dualnog obrazovanja u Švajcarskoj, s obzirom na njegov direktan uticaj na nezaposlenost koja je u Švajcarskoj trenutno svega 3,2 odsto. Direktna povezanost pomenutih fakulteta i svetski poznatih kompanija, poput ,,Four Seasons“, ,,Marriott“, ,,UBS“, ,,Swiss International Airlines“, ,,Hublot“, ,,Tesla“, i drugih kompanija sa uspešnim poslovanjem na svetskom tržištu, posebno je zainteresovala učesnike susreta.

Prilikom svoje posete, Đoković je obišao prestižne fakultete ,,Cesar Ritz Colleges“, ,,Swiss Hotel Management School“, kao i ,,Hotel Institute Montreux“. Na Ženevskom jezeru, u okviru ski kompleksa ,,Zermatt“, upriličen je i susret sa direktorom Švajcarske turističke organizacije, Federikom Somaruga (Federico Sommaruga), pri čemu je diskutovano o razradi ideja na temu saradnje srpskih i švajcarskih brendova u turizmu.

U okviru posete, susretima je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damir Davidović, sa kojim je potpredsednik Đoković razgovarao o regionalnim turističkim proizvodima, njihovom kreiranju, promociji i pozivcioniranju na velikim i udaljenim turističkim tržištima.