Ivan Đoković na svečanosti ,,Ambasadori dobre usluge“: Organizator ,,Turistički svet“ postavlja standarde konkurentnosti i ciljeve koje svi u ovoj industriji pokušavaju da dosegnu

Beograd, 15. decembar 2017. – U hotelu ,,Crowne Plaza“ u Beogradu večeras je obeleženo 11 godina kako je ustanovljeno prestižno turističko priznanje  ,,Ambasadori dobre usluge“ u organizaciji časopisa ,,Turistički svet“. Ovom prilikom dodeljena su jubilarna priznanja, kao i ,,hotelijerski Oskar” za 2016. i 2017. godinu.

Ideja organizatora je da ovo okupljanje, koje samo po sebi daje na značaju učinku hotelske industrije u turizmu, u 2017. godini postane tradicionalno. Oskar hotelijerstva se dodeljuje u desetak kategorija i prepoznat je kao ekskluzivna oznaka kvaliteta.

Ovaj događaj od izuzetnog značaja za razvoj oblasti turizma, prevashodno oblasti hotelijerstva, okupio je hotelijere i njihove poslovne prijatelje, partnere i kolege iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnike republičkih i pokrajinskih institucija, lokalnih samouprava,  medija i diplomatije.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se prisutnima na samom početku i učestvovao u uručivanju nagrada. ,,Atraktivnost napeg tržišta potvrđuje i činjenica da će uskoro u Novom Sadu biti otvoren prestižni hotel ,,Sheraton“, tačnije da smo na listi turističkih destinacija. Pored Novog Sada, ono što najviše privlači turiste u Vojvodinu su i četiri prepoznata turistička klastera – Subotica sa Palićem, Vršačko vinogorje, Vršac sa Deliblatskom peščarom, Belom Crkvom i jezerima, Srem sa Fruškom gorom, Sremskim Karlovcima i Novim Sadom, Gornje Podunavlje. Prepoznat je turistički rast i broj poseta i noćenja, a prepoznaje se atraktivnost naših banja i stalna tendencija rasta“, rekao je potpredsednik Đoković istakavši da je turizam strateška grana za Pokrajinsku vladu i program Sekretarijata, a da sam ,,Turistički svet“ boji turističku industriju Srbije i okruženja, postavljajući standarde konkurentnosti i ciljeve koje svi u ovoj industriji pokušavaju da dosegnu.

On je dodao da će početkom naredne godine biti usvojen i strateški dokument – Program razvoja turizma – dok je u planu i konkurs za investiciona ulaganja u turizmu Razvojnog fonda Vojvodine, namenjen ruralnom turizmu i turizmu u seoskim domaćinstvima.

Đoković je uručio i nagradu hotelu ,,Prezident“ iz Novog Sada u kategoriji luksuznih hotela ,,Luxury Hotel“, a za ,,Prezident“ lanac hotela u kategoriji ,,Luxury Brand“, dugogodišnjoj generalnoj menadžerki nacionalnog lanca, Ivoni Borojević, čime se ovaj prestižni novosadski hotel pridružio najboljim svetskim hotelima.

Nagrada Ambasadobri dobre usluge ustanovljena je 2006. godine od strane Redakcije časopisa ,,Turistički Svet”, prvog časopisa namenjenog savremenom hotelijerstvu i turizmu uopšte u Srbiji. Na ovaj način, ohrabrili su druge da učine pozitivne promene, dodeljujući nagrade najuspešnijima u hotelskoj industriji, turizmu i pratećoj privredi u Srbiji i okruženju. Ona samo predmet, već garancija kvaliteta proizvoda i usluga, potvrda da su postavljeni novi standardi i koncepti, ali i da su ostvareni impozantni rezultati u ovom domenu. Od 2008. godine ovo priznanje dodeljuje se ,,kao kruna“ godišnjeg Foruma hotelijera, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

U okviru večerašnjeg programa učešće su uzeli i pomoćnik ministra, Renata Pindžo, i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, doc. dr Miroslav Knežević, osnivač i direktor časopisa ,,Turistički svet“ i direktorka Foruma hotelijera, Ljiljana Rebronja, emeritus Univerziteta Singidunum, prof. dr Slobodan Unković, i drugi.