Dr Mirjana Kranjac učesnik projektne radionice EU FIN posvećene sektoru ribarstva u evropskim regionima

Novi Sad, 24. septembar 2015. – Na projektnoj radionici koja je održana u Portugaliji, od 9. do 12. septembra 2015. godine u gradu Esphino (Ešpinjo), a u okviru projekta EU FIN, svoje učešće je uzela pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova doc. dr Mirjana Kranjac. Projekat EU FIN se finansira iz programa Evropske unije „Europa for citizens“ (Evropa za građane) u okviru prioriteta „Demokratski angažman o građanskoj percepciji – Mera: Mreža gradova“.

Projekat Evropska mreža ribara (EU-FIN) ima za cilj da integriše relevantne lokalne samouprave i regione koji dele zajednički cilj i imaju zajednički interes, kao i tradiciju u oblasti ribarstva, kako bi razmenom iskustava i znanja preneli jedni drugima primere dobre prakse i prevazilaženja prepreka i problema, a sve u cilju unapređenja sektora ribarstva, kao i same delatnosti.

Cilj ovog značajnog evropskog projekta je stvaranje preduslova da se utiče na percepciju građana o Zajedničkoj ribarskoj politici i podstakne učešće ribara u procesu donošenja odluka vezanih za sektor ribarstva. Projekat je od velikog značaja za turističku i privrednu promociju Vojvodine, poligon je za razmenu iskustava, kao i povezivanje i pripremu za zajedničko učešće svih struktura i relevantnih činilaca u novim projektima.

Kako Opština Apatin ima dugu turističku i privrednu tradiciju u oblasti ribarstva, Sekretarijat za privredu je upravo ovu lokaciju uključio u Projekat u kom učestvuje 19 partnera iz 10 evropskih zemalja. Vodeći partner na projektu je Institut za eksperimantalnu zooprofilaktiku sa Sicilije ,,The Istituto Zooprofilattico Sperimentale della Sicilia“.