Delegacija Sekretarijata za privredu i turizam na Međunarodnom sajmu turizma „ITF Slovakiatour“ u Bratislavi

Novi Sad, 25. januar 2017. – U četvrtak, 26. januara 2017. godine, delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, na čelu sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom, Ivanom Đokovićem, boraviće u Bratislavi, Republika Slovačka, i prirustvovati svečanom otvaranju Međunarodnog sajma turizma „ITF Slovakiatour“.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Bratislavi koji se održava od 26. do 29. januara 2017. godine, Turistička organizacija Vojvodine predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine kroz turističke organizacije lokalnih samouprava i pojedine klaster organizacije. Ovaj Sajam okuplja oko 500 izlagača, a po statističkim podacima poseti ga više od 100.000 ljudi. Ove godine, akcenat je stavljen na gastronomski turizam, lovni i aktivni turizam, potom na velnes programe, fitnes i rekreativni turizam.

Svečano otvaranje je predviđeno za 11.00 časova, a na štandu Vojvodine su najavljene posete slovačkih zvaničnika, medija, kao i poseta Nj.E. ambasadora Republike Srbije u Bratislavi, Šanija Dermakua. Istog dana u 19.00 časova, delegacija Sekretarijata će prisustvovati prijemu u Ambasadi Republike Srbije u Bratislavi (Budkova 38), gde će se prisutnima obratiti potpredsednik Ivan Đoković, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović, Magdalena Đošević iz Turističke organizacije Beograda i Aleksandra Dolapčev iz Turističke organizacije Srbije.