Bliža saradnja Pokrajinske vlade i PKS

Igor Mirović objasnio je da je cilj nove politike Pokrajinske vlade okupljanje oko projekata koji mogu da doprinesu ubrzanom ekonomskom razvoju pokrajine i čitave zemlje.

„Za nas je posebno važno da informacije koje ima PKS o interesovanju pojedinih investitora podeli sa nama, da u novom poslovnom modelu pokrajinske administracije budemo spremni da investitoru pružimo garancije, podsticaje i da buduća ulaganja u Vojvodini budu rezultat zajedničkog rada lokalnih samouprava, Pokrajine, Vlade Srbije i komorskog sistema“, rekao je Mirović.

Marko Čadež, zadovoljan je nastojanjem pokrajinske administracije da bude efikasan servis, a ne prepreka, privrednom razvoju Vojvodine. Predsednik PKS ističe da su na sastanku razmotrena konkretna pitanja.

„Razgovarali smo o svemu što može da se promeni, a što je u nadležnosti pokrajinske administracije, kako bismo zajedno rešavali probleme i tražili sistemska rešenja. Cilj je da učinimo lokalnu administraciju efikasnijom i da je prilagodimo savremenim potrebama privrede“, rekao je Čadež.

Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade zadužen za resor privrede i turizma ocenio je da će efikasnija razmena informacija između svih aktera u privredi omogućiti donošenje adekvatnih mera za podsticaj svih privrednih grana u Vojvodini, kao i da će omogućiti privrednicima da lakše obezbede sredstva neophodna za unapređenje poslovanja.

Na sastanku je dogovoreno da se stručni timovi Pokrajinske vlade i PKS sastaju jednom nedeljno, kako bi bili analizirani rezultati i unapređeni podsticaji za privrednike.