Унапређење сарадње са Регионалном агенцијом за друштвено – економски развој ,,Банат“: О предстојећим заједничким пројектима у оквиру ресора Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Нови Сад, 29. јануар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, разговратао је данас са представницима Регионалне агенције за друштвено – економски развој ,,Банат“, при чему је договорено интензивније учешће на неколико заједничких пројеката Агенције и Секретаријата.

Приликом сусрета договорена ја припрема споразума о сарадњи који би се, пре свега, односио на четири пројекта који би били реализовани у домену рада Секретаријата за привреду и туризам, од којих први јесте ,,ТАНГРАМ“ пројекат из Програма „АДРИОН“ који финансира Европска унија, а односи се на унапређење туристичких потенцијала Фрушке горе.

У погледу области туризма, разговарало се о пружању подршке наставку програма „АДРИО НЕТ“. Овај Програм подразумева промоцију аутентичних села  у  Европи, за који је у првој фази већ припремљен материјал о селу Белом Блату, Град Зрењанин.

На данашњем састанку је било речи и о заједничком раду на промоцији циклотуризма и унапређењу инфраструктуре за бициклисте кроз наставак програма „ЕУРО ВЕЛО“ Регионалног центра циклотуризма у Српској Црњи, Општина Нова Црња, у сарадњи са партнерима из Румуније.

На тему запошљавања договорена је сарадња на програму под називом „Запошљавање на територији српско-румунског Баната“ који подразумава мапирање привредних субјеката са обе стране границе, а на основу потреба за запошљавањем и израде акционог плана који би ближе одредио могућности лакшег ангажовања радника у две државе.

Један од главних циљева РПЦ Банат јесте унапређење потенцијала микро, малих, средњих предузећа и предузетника у обављању привредне делатности и стимулисању исте кроз реализацију годишњих оперативних планова Сектора за развој привреде, са општим циљем да се ојача укупна привредна активност у Банату.