Потпредседник Ђоковић у Шенџену и Дунгуану: Трансфер високо технолошког и иновативног знања кинеских компанија са глобалним утицајем предуслов за развој српске привреде

 

Шенџен, Покрајина Гуангдонг, НР Кина, 16. и 17. мај 2019. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Град Шенџен, где је боравио у радној посети, на позив компаније ,,Huawei“, чије је седиште у овом значајном привредном, технолошког и трговинском центру кинеске Покрајине Гуангдонг.

Представници ове компаније и њеног менаџмента, упознали су делегацију са технологијама које примењују и имплементирају у концепту паметних градова.

Поред паметног парка Лонг ганг (LongGang Smart Park), почасним гостима из Републике Србије и АП Војводине је представљена главна зграда компаније ,,Huawei“ у Шенџену и њена изложбена хала за дигиталну трансформацију. Значајна је била и посета Информативном центру ове компаније ,,Huawei Songshan Lake Data Center“ који се састоји из бројних серверских соба, сабирница и чворишта, који је у употреби већ четрнаест година, а намењен је унапређењу cloud инфраструктуре и ИТ потреба на ИКТ тржишту.

Потпредседник Ђоковић је имао прилику да се са делегацијом упозна и са опремом и технолошким иновацијама за јавну безбедност, нафтну и гасну индустрију, као и за комуналне делатности.

Делегација је посетила и кампус ,,Huawei R&D Campus“, смештен у Граду Дунгуану, изграђен по принципу европских научно-технолошких тематских кампуса, инспирисан културно-историјским обележјима Европе, који је намењен стручном особљу за истраживање и развој НР Кине.

Посета компанији ,,Huawei“ је уприличена након учешћа потпредседника Ђоковића са делегацијом Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, на чијем је челу, у Граду Чангша, Покрајине Хунан, на првом Глобалном самиту савремене високотехнолошке производње ,,Global High-End Manufacturing Summit – GHMS 2019“, одржаном по први пут у организацији Градске управе Града Чангша и Асоцијације Азија – Пацифик.