Заменик мр Павле Почуч у радној посети инклузивном центру у Сремској Митровици

Сремска Митровица, 7. фебруар 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети Инклузивно креативном едукативном центру ИН у Сремској Митровици, социјалном предузећу које се бави запошљавањем рањивих и маргинализованих категорија, пре свега жена које су биле жртве насиља као и особа са инвалидитетом.

У циљу унапређења сарадње и пружања подршке у запошљавању теже запошљивих категорија становиништва, договорени су наредни заједнички пројекти и активности како би се жене и особе са инвалидитетом економски оснажили и започели сопствени посао.

Почуч је нагласио да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам и у наредном периоду настојати да пружи значајну подршку и помоћ разоју и унапређењу социјалног предузетниства у АП Војводини, са циљем да се смањи сиромаштво и незапосленост маргинализованих и социјално рањивих категорија.

Заменик Почуч је посетио и Сигурну кућу у Сремској Митровици која спроводи пројекат економског оснаживања жена, жртава насиља под називом ,,Митровачка добра башта”, који се баве производњом органске хране.