Заменик мр Павле Почуч о сарадњи Секретаријата са социјално одговорним компанијама у посети ,,Гепард ВИС“ из Новог Сада

 

Заменик покрајинског секретара, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети и обиласку производног погона предузећа ,,Гепард ВИС“ у Новом Саду, у оквиру ког је смештен и Кластер за социјално предузетништво АП Војводине ,,АПВ-КАСПЕВ”. Посета је овој компанији за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом је реализована са циљем јачања партнерства и узајамне сарадње ресорног Секретаријата са предузећима која упошљавају рањиве социјалне категорије.

,,Кластер који смо посетили јесте први кластер у АП Војводини који окупља девет социјалних предузећа и стога свакако заслужује подршку у својим напорима да умрежи, афирмише и унапреди пословне делатности социјалних предузетника. Партнерство са овим ефикасним видом организовања је неопходно, те ће ресорни Секретаријат неговати квалитетан партнерски однос са овим кластером и , на тај начин, дати допринос развоју социјалног предузетништва и отварању нових радних места за рањиве категорије”, истакао је заменик мр Почуч.

Почуч је додао да предузеће ,,Гепард Вис” тренутно запошљава 25 особа са инвалидитетом и представља прави пример успешног и друштвено одговорног пословања.