Заменик мр Павле Почуч на копаоничком Винтерфесту: Фокус на „Укусима Војводине“

Нови Сад, 27. март 2017. – Протеклог викенда на Копаонику је окончан „Винтер фест“ (Winterfest Ski & Wine Фестивал) у оквиру ког се одржавао и Фестивал вина и гастрономије. На овај начин, први пут је организована и промоција пројекта ,,Укуси Војводине”, који има за циљ брендирање АП Војводине као гастрономске регије. Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на овој манифестацији, значајној за туристичку привреду Покрајине.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је препознао значај туризма као изузетно профитабилне и виталне привредне гране која је константно у успону у АП Војводини, имплементирајући стратешке правце у своје подстицајне програме.

Заменик Почуч је истакао да је пружање подршке унапређењу туристичке понуде са циљем повећања броја туриста, а самим тим и броја ноћења у Војводини, један од приоритета свеопштег привредно-економског развоја и додао да је Секретаријат на том пољу спреман да пружи помоћ и подршку промоцији и афирмацији туристичких потенцијала широм Војводине.

„Гастро и вински туризам, на који се надовезују по свом значају и садржини салашарски и рурални туризам у АП Војводини, представљају значајан, препознатљив и традиционалан туристички производ који заслужује посебну пажњу и подстицаје у циљу даљег унапређења туристичке привреде, како у земљи, тако и у региону“, рекао је мр Почуч.

На конференцији посвећеној гастрономији и вину, под називом „Укуси Војводине“, у оквиру панел дискусије чији је учесник био заменик мр Павле Почуч, присутни су имали прилику да се упознају са подстицајним мерама које је Покрајински секретаријат за привреду и туризам определио развоју туризма у АП Војводини у текућој години. На коференцији су предложене бројне заједничке активности на пољу јачања јавног приватног партнерства, заједничког наступа на сајмовима, кластерског удруживања, стручних едукација, а све у циљу веће искоришћености изванредних туристичких потенцијала у АП Војводини.

„Винтерфест“ се одржава последњег викенда марта, већ четврту годину на Копаонику. Овај јединствени фестивал окупља заљубљенике у зимске спортове, вино и гастрономију. Фестивал окупља винаре, куваре и власнике најпознатијих ресторана у региону, гастро-блогере, менаџере у хотелијерству, представнике амбасада у Београду, новинаре, уметнике и познате личности, са циљем да се учесници едукују и упознају са разноврсном винском и гастрономском понудом читавог региона.