Др Мирјана Крањац у посети информатичкој компанији ,,Греенсофт”

Помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова др Мирјана Крањац, у присуству групе студената са Департмана за саобраћај Факултета техничких наука у Новом Саду, посетила је информатичку копманију ,,Греенсофт“ која је део Телегроуп-е. Ова компанија је једна од оних које чине „силиконску долину“ у Новом Саду. Студентима је овом приликом представљен рад Греенсофта у области „прецизне пољопривреде“ и примене географских информационих система – ГИС – у овој области. Данашња посета је једна у низу која показује колико је важна подршка Секретаријата у повезивању науке и образовања са привредом.

Један од власника ове старт уп компаније која спада у најбрже растуће у Југоситочној Европи, Звездан Жарић, приказао је пројекте које реализује ,,Греенсофт“ у земљама широм света. Компанија стално повећава број запослених које регрутује међу најталентованијим студентима са Универзитета у Новом Саду, тачније Факултета техничких наука и Природно-математичког факултета и Пољопривредног факултета, обезбеђујући посао за најбоље, након обуке и пробног периода рада од 6 месеци.

Компанија ,,Греенсофт“ има сталну сарадњу и подржава рад истраживачке станице у Петници. У компанији је наглашено да је неопходно стално учење и поседовање највиших компетенција да би се радило у оквиру брзорастуће делатности која изискује изразиту иновативност, смела и визионарска решења и енергију.

Студентима су се у току разговора придружили и представили им своје активности са дроновима млади сарадници компаније ,,Греенсофт“.