Ћурчић и Иванишевић уручили уговоре предузетницама: 7,3 милиона динара за капиталне и текуће субвенције у 2024. години

Данас је уприличена додела уговора корисницама средстава по Јавном конкурсу намењеном женском предузетништву за субвенционисање трошкова набавке машина и опреме, рачунарске опреме, софтвера или услуге у циљу иновирања и дигитализовања процеса производње и операција у домену маркетинга и трговине у 2024. години.

За ту намену, као битном сегменту развоја укупне привреде и предузетништва у АП Војводини, на овогодишњем јавном конкурсу који Покрајински секретаријат за привреду и туризам заједно спроводи са кабинетом потпредседника Покрајинске владе и са Саветом за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, додељено је укупно 7,3 милиона динара, тачније шест за капиталне субвенције за 29 корисница и 1,3 милиона динара за текуће субвенције за укупно 11 корисница средстава.

Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, на чијем је челу потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, формиран је 2020. године, а женско предузетништво је једна од приоритетних тема којима се Савет бави.

Потпредседник Ћурчић истиче да су Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам у потпуности посвећени женама предузетницама и делатностима којима се баве.

,,Кроз све оно што смо урадили заједно са Секретаријатом са задовољством констатујемо да је урађено много из надлежности Покрајинске владе како бисмо помогли женском предузетништву. Када причамо о предузетништву, њега карактеришу две кључне ствари – храброст да се уђе у предузетничке воде са једне стране и са друге стране идеја да се покрене нови бизнис“, рекао је Ћурчић, додавиши да су предузетнице показале храброст, смелост и способност да се упусте у ,,предузетничке воде“, истиче потпредседник Покрајинске владе.

,,Прошле године смо расписали два јавна конкура где смо доделили преко 22 милиона динара за женско предузетништво за 135 бизниса које сте управо ви покренуле. На данљшњи данзакључићемо 40 нових уговора и на тај начин ћемо вам помоћи да покренете и унапредите ваше бизнисе, а самим тим да у вашем окружењу пружите подршку другима који желе да се баве предузетништвом. Покрајинска влада показује спремност, жељу и вољу да у томе помогне и учестевује“, рекао је Ћурћић.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић често напомиње да је предузетништво шанса и могућност, те да ли ће неко постати предузетник, односно предузетница зависи од онога ко је одлучио да буде предузетник.

,,Верујем у храброст људи који се баве предузетништвом. Не верујем у предрасуде. Честитам вам на томе што, поред овога што сада није више 500, већ 720 евра, а то је цена вашег неформалног рада, а то је све оно што имате ван радног места. Ви поред тог посла, имате храбрости, времена, могућности да наставите да се борите да Србија буде још боље место за све нас. Труд показује колико на тржишту може да се постигне, а то је наш циљ. Не меримо ваше бизнисе и не мешамо се у то што радите, али смо ту да вам дамо ветар у леђа, како бисте развијале бизнис, да растете, да запошљавате“, рекао је Иванишевић, и подсетио да је у претходном мандату, укључујући и предметни конкурс, Секретаријат доделио преко 130 милиона динара за унапређење женског предузетништва.

Покрајински секретар је најавио неколико новина у Покрајинском секретаијату за привреду и туризам, почев од конкурса из области запошљавања, потом јавни позив који ће бити расписан током наредне седмице за учешће на Међународном пољопљивредном сајму у Новом Саду и напослетку, 27. априла се покреће нови циклус академије за предузетништво, без накнаде за оне који желе да стекну нова знања и вештине.