Фирма породице Мелег у Каћу синоним за успешну симбиозу науке и привреде – у посети компанији ,,MKM Baits“ д.о.о.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, помоћник покрајинског секретара, мр Милан Јарић, члан савета Месне заједнице Каћ, Урош Лончар, са колегама и сарадницима су данас посетили веома успешну породичну фирму породице Мелег, са седиштем у Каћу, где се на најсаврменији начин уз много труда, знања и залагања данас производе опрема и мамци за риболов високог квалитета, уз HACCP и стандард ISO 9001, као и узгој рибе и опрему за овај процес.

Према речима Зорана Мелега, који је покренуо читаву идеју и сам концепт на који се све наведено израђује, све је почело 1988. године, када је и сам био у потрази шаранским мамцима, тзв. боилама, дошавши, притом, у додир са тадашњим технологијама и еминентним стручњаком, творцем боила из Уједињеног Краљевства. Убрзо потом, Мелег постаје и дистрибутер ове опреме у Југославији, након чега започиње сопствену, технолошки исправну производњу.

Само предузеће је основано 1992. године.

Промоцијом пецања, тачније модерног шаранског риболова, спроводио је едукације у региону и многим европским земљама, основао шаранску федерацију Југославије, а као њен представник покренуо је многобројне едукативне програме за децу и одрасле.

Промотер је енглеског концепта ,,ухвати и пусти“.

Секретар Иванишевић је истакао да је симбиоза Покрајинске владе, месних заједница и вредних породица, најважнији аспект када говоримо о напретку наше земље, те да је ова породична фирма доказ да Србија има чиме да се похвали.

,,Оно што издваја данашњу посету јесте да сведочимо нечему што се производи само у Србији. Говоримо о аутентичном, српском бренду из Каћа. Покрајински секретаријат ће, као и до сада, када смо се уверили у овакве идеје, подржати предузетнике и у производном делу, али свакако и у развоју туризма за који имамо одличне показатеље“, рекао је Иванишевић, додавши да су овакви капацитети и вредни људи највећа вредност АП Војводине што је уједно и чини најразвијенијом регијом у Србији.

У оквиру производног погона породице Мелег у Каћу, поред узгоја рибе, спроводе се и истраживања и тестирања, а изградили су два тест језера надомак фабрике.

Урош Лончар испред МЗ каћ је истакао да Каћ има изузетан географски положај, надомак Новог Сада, као и да су у плану посебни инфраструктурни пројекти који ће ову месну заједницу учинити још успешнијом и приступачнијом за инвеститоре.

,,Каћ је све масовнији и велики су туристички потенцијали. Уз производни погон, као и туристичко – рекреативни центар који је у повоју, чиниће ово место веома привлачним, биће занимљива локација за посету и уживање“, истакао је Лончар.