Унапређење области телекомуникација у осам општина у Војводини

 

Нови Сад, 25. децембар 2020. – Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа са територије Војводине о додели бесповратних средстава за финансирање пројеката из области електронских комуникација и иформационог друштва за 2020. годину. Корисницима средстава је честитао и ресорни покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

Бесповратна средства, у укупном износу од готово 5,2 милиона динара, додељена су општинама Бач, Нова Црња, Опово, Житиште, Ириг, Сечањ, Шид и Србобран.

„Реализацијом ових уговора биће знатно унапређена област телекомуникација у осам општина у Војводини. Средства су намењена за постављање видео-надзора у бројним предшколским и школским установама, као и за јачање капацитета интернета, што је посебно значајно за туристичку привреду“, рекао је председник Мировић.

Овај конкурс Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је, како је оценио, само један од многих којима Покрајинска влада показује разумевање за мање развијене средине и општине.

„Ово је уједно и задатак другим секретаријатима и Управи за капитална улагања да увек и на сваком конкурсу пружимо подршку локалним самоуправама, посебно оним мање развијеним, за припрему пројектне документације и за инвестирање у свим пројектима који доприносе бољем животу грађана у тим срединама“, навео је председник Мировић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић рекао је да пројекти који ће бити реализовани захваљујући овом конкурсу имају за циљ и повећање безбедности и квалитета живота грађана.

„Буџет Секретаријата је 60 одсто већи него прошлогодишњи и сав тај новац ће бити усмерен управо привреди и туризму у локалним заједницама“, казао је Иванишевић.