Сусрет секретара Иванишевића са највећим туроператором са седиштем у Словенији: велико интересовање туриста из Словеније за туристичка богатства Војводине

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао са представницима и акционарима највећег туроператора на територији Словеније ,,Relax International“ д.о.о. који само у Словенији има преко 25 франшиза, а послује и у Чешкој Републици и Холандији. Сусрет је уприличен у светлу чињенице да постоји велико интересовање туриста и туристичких медија из Словеније за Србијом, а посебно АП Војводином као туристичком целином, где је евидентиран највећи број продатих аранжмана.

Поред тога што су специјализовани за Јадранско приморје, овај угледни туроператор је фокусиран на Војводину, превасходно на Банат, где већ дуги низ година доводи словеначке туристе, као и туристе из региона.

Сувласник ,,Relax International“, Јоже Режоња и носилац франшизе у Србији, Саша Туцић, истичу да је веома важно повезивање институција и доносиоца одлука са туристичким посленицима, те свима који се баве туристичком делатношћу учествујући на домаћем, регионалном и светском туристичком тржишту, како би се превазишле све препреке и проблеми и како би се одржао туризам на стабилним основама и унапредила туристичка инфраструктура.

Према њиховим речима, за туристе који долазе у Војводину веома је привлачно богатство вода, тачније река и унутрашње каналске мреже, геотермални извори и бањска инфраструктура, Фрушка гора, Делиблатска пешчара, винарије, салашарски туризам и слично, те да сама Војводина има велик потенцијал за унапређење и даљи развој туризма. Поред тога, велик је изазов за туристу и богатство укуса Војводине, посебно са гастрономског аспекта, које уз винску индустрију и манифестациони туризам даје изузетан особен печат Војводини као туристичкој регији.

Покрајински секретар Иванишевић је, у разговору са представницима ,,Relax International“ д.о.о. разговарао и о могућности посете туристичких новинара из Словеније Војводини, те да постоји интерес да се пословање, у смислу туристичких аранжмана прошири на читаву Војводину, како би се уверили у све наведене потенцијале, а посебно у богатство манифестација на микролокацијама којих тренутно има око 1.800 у Војводини.

Секретар је такође позвао туроператоре из Словеније да учествују на предстојећој манифестацији за љубитеље бициклизма и циклотуризма ,,Tour de Fruška“ која се одржава у другој половини маја месеца, када управо овај туроператор доводи прву овогодишњу групу туриста из Словеније у Војводину.