Susret sekretara Ivaniševića sa najvećim turoperatorom sa sedištem u Sloveniji: veliko interesovanje turista iz Slovenije za turistička bogatstva Vojvodine

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao sa predstavnicima i akcionarima najvećeg turoperatora na teritoriji Slovenije ,,Relax International“ d.o.o. koji samo u Sloveniji ima preko 25 franšiza, a posluje i u Češkoj Republici i Holandiji. Susret je upriličen u svetlu činjenice da postoji veliko interesovanje turista i turističkih medija iz Slovenije za Srbijom, a posebno AP Vojvodinom kao turističkom celinom, gde je evidentiran najveći broj prodatih aranžmana.

Pored toga što su specijalizovani za Jadransko primorje, ovaj ugledni turoperator je fokusiran na Vojvodinu, prevashodno na Banat, gde već dugi niz godina dovodi slovenačke turiste, kao i turiste iz regiona.

Suvlasnik ,,Relax International“, Jože Režonja i nosilac franšize u Srbiji, Saša Tucić, ističu da je veoma važno povezivanje institucija i donosioca odluka sa turističkim poslenicima, te svima koji se bave turističkom delatnošću učestvujući na domaćem, regionalnom i svetskom turističkom tržištu, kako bi se prevazišle sve prepreke i problemi i kako bi se održao turizam na stabilnim osnovama i unapredila turistička infrastruktura.

Prema njihovim rečima, za turiste koji dolaze u Vojvodinu veoma je privlačno bogatstvo voda, tačnije reka i unutrašnje kanalske mreže, geotermalni izvori i banjska infrastruktura, Fruška gora, Deliblatska peščara, vinarije, salašarski turizam i slično, te da sama Vojvodina ima velik potencijal za unapređenje i dalji razvoj turizma. Pored toga, velik je izazov za turistu i bogatstvo ukusa Vojvodine, posebno sa gastronomskog aspekta, koje uz vinsku industriju i manifestacioni turizam daje izuzetan osoben pečat Vojvodini kao turističkoj regiji.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je, u razgovoru sa predstavnicima ,,Relax International“ d.o.o. razgovarao i o mogućnosti posete turističkih novinara iz Slovenije Vojvodini, te da postoji interes da se poslovanje, u smislu turističkih aranžmana proširi na čitavu Vojvodinu, kako bi se uverili u sve navedene potencijale, a posebno u bogatstvo manifestacija na mikrolokacijama kojih trenutno ima oko 1.800 u Vojvodini.

Sekretar je takođe pozvao turoperatore iz Slovenije da učestvuju na predstojećoj manifestaciji za ljubitelje biciklizma i cikloturizma ,,Tour de Fruška“ koja se održava u drugoj polovini maja meseca, kada upravo ovaj turoperator dovodi prvu ovogodišnju grupu turista iz Slovenije u Vojvodinu.