Сусрет са дрaмским сопраном Зораном Иђушки: оперски глас у ритму традиционалног звука тамбурица

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, у присуству најближих сарадника, састао се са Зораном Иђушки, која као драмски сопран, својим раскошним гласом обогаћује песме праћене тамбурицама, с обзиром да је и сама поштовалац традиционалног звука из Војводине. Зорана је најмлађа вокална солисткиња Радио – телевизије Србије, као и Радио – телевизије Војводине и често наступа са Великим тамбурашким оркестром РТВ-а.

Разговор је био усмерен на саме манифестације и пратећи културно – уметнички, традиционални и етно програм, који оплемењује целокупан програм сваке манифестације.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, као део програма подршке области туризма, подржава и организацију и одржавање туристичких манифестација на територији Војводине, као и наступ на међународним и регионалним сајамским манифестацијама. Тим поводом, потенцијално присуство и учешће Зоране Иђушки и тамбурашког ансамбла у оквиру одређених догађаја, почев од предстојећих сајмова предузетништва, на Новосадском сајму, те туризма и сајма вина на Београдском сајму, па све до манифестација које се одвијају током читаве године, попут ,,Serbia Fashion Week-a“ на ком ће по први пут бити промовисани и носиоци, али и сама ознака ,,Најбоље из Војводине“, и многих других, у многоме може допринети креирању аутентичне војвођанске атмосфере, преносећи дух равнице на све учеснике и посетиоце.