Susret sa dramskim sopranom Zoranom Iđuški: operski glas u ritmu tradicionalnog zvuka tamburica

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, u prisustvu najbližih saradnika, sastao se sa Zoranom Iđuški, koja kao dramski sopran, svojim raskošnim glasom obogaćuje pesme praćene tamburicama, s obzirom da je i sama poštovalac tradicionalnog zvuka iz Vojvodine. Zorana je najmlađa vokalna solistkinja Radio – televizije Srbije, kao i Radio – televizije Vojvodine i često nastupa sa Velikim tamburaškim orkestrom RTV-a.

Razgovor je bio usmeren na same manifestacije i prateći kulturno – umetnički, tradicionalni i etno program, koji oplemenjuje celokupan program svake manifestacije.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao deo programa podrške oblasti turizma, podržava i organizaciju i održavanje turističkih manifestacija na teritoriji Vojvodine, kao i nastup na međunarodnim i regionalnim sajamskim manifestacijama. Tim povodom, potencijalno prisustvo i učešće Zorane Iđuški i tamburaškog ansambla u okviru određenih događaja, počev od predstojećih sajmova preduzetništva, na Novosadskom sajmu, te turizma i sajma vina na Beogradskom sajmu, pa sve do manifestacija koje se odvijaju tokom čitave godine, poput ,,Serbia Fashion Week-a“ na kom će po prvi put biti promovisani i nosioci, ali i sama oznaka ,,Najbolje iz Vojvodine“, i mnogih drugih, u mnogome može doprineti kreiranju autentične vojvođanske atmosfere, prenoseći duh ravnice na sve učesnike i posetioce.