Секретар Иванишевић у посети Пословном инкубатору Суботица: улагати у предузетничку инфраструктуру и стартап

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, посетио је Пословни инкубатор Суботица, где је са управом разговарати о подршци, проблемима и потребама пословних инкубатора у Војводини, као и о унапређењу постојећег пословања инкубатора, са циљем побољшања пословне климе за стартап предузећа.

Одговарајући на питања медија, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, је истакао да је Пословни инкубатор Суботица један од добрих примера како се привреда помаже, захваливши се директору на успешном дугогодишњем пословању.

,,Сви ми који смо одговорни за привреду на територији АП Војводине морамо да сарађујемо. Управо та сарадња бизнис инкубатора, слободних зона, привреде и универзитета јесте важна да бисмо остали оно што јесмо”, рекао је Иванишевић надовезавши се на међународну изложбу у Дубаију где је јасно истакнуто да је Војводина центар ИТ индустрије и дигиталне пољопривреде у читавом региону.

,,Покрајинска влада, преко посебних програма развоја, помаже рад бизнис инкубатора. Данашња посета има за циљ да се направи јединство у Суботици између Инкубатора, Економског факултета и слободне зоне са идејом да се на факултету развију посебни програми краће и брже обуке у сектору информационо комуникационих технологија за лица која су факултетски образована, а према потребама тржишта рада”, рекао је Иванишевић.

Пословни инкубатор Суботица, који постоји од 2006. године, конципира свој рад са циљем да пружи подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, тако што пружа техничке, пословне и едукативне услуге својим ,,станарима”.

Поред тога, самом пословном климом коју гради годинама уназад, уз адекватну инфраструктуру, овај Инкубатор се показао као веома повољан и ефикасан за раст и развој предузећа.

Према речима директора ПИ Суботица, Срђана Ивановића, најважнија мисија инкубатора је управо помоћ и подршка станарима, којих тренутно има једанаест, како на локалном, тако и на покрајинском нивоу, како онима који су тек основали фирме, тако и онима који послују већ неколико година.

У оквиру свог образовног сектора, Пословни инкубатор Суботица организује обуке сходно потребама предузетника, почев од најсавременијих попут дигиталног маркетинга, пројектних манифестација и слично, па све до основног пословања, а баве се и хуманитарним радом и донаторством.

Обилазећи пословни простор, секретар Иванишевић се уверио да су капацитети Пословног инкубатора Суботица тренутно попуњени, а да сами профили станара су разноврсни, почев од производног, ИТ, услуга штампе и друго, а саме компаније нису старије од две године.