Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica: ulagati u preduzetničku infrastrukturu i startap

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, posetio je Poslovni inkubator Subotica, gde je sa upravom razgovarati o podršci, problemima i potrebama poslovnih inkubatora u Vojvodini, kao i o unapređenju postojećeg poslovanja inkubatora, sa ciljem poboljšanja poslovne klime za startap preduzeća.

Odgovarajući na pitanja medija, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, je istakao da je Poslovni inkubator Subotica jedan od dobrih primera kako se privreda pomaže, zahvalivši se direktoru na uspešnom dugogodišnjem poslovanju.

,,Svi mi koji smo odgovorni za privredu na teritoriji AP Vojvodine moramo da sarađujemo. Upravo ta saradnja biznis inkubatora, slobodnih zona, privrede i univerziteta jeste važna da bismo ostali ono što jesmo“, rekao je Ivanišević nadovezavši se na međunarodnu izložbu u Dubaiju gde je jasno istaknuto da je Vojvodina centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u čitavom regionu.

,,Pokrajinska vlada, preko posebnih programa razvoja, pomaže rad biznis inkubatora. Današnja poseta ima za cilj da se napravi jedinstvo u Subotici između Inkubatora, Ekonomskog fakulteta i slobodne zone sa idejom da se na fakultetu razviju posebni programi kraće i brže obuke u sektoru informaciono komunikacionih tehnologija za lica koja su fakultetski obrazovana, a prema potrebama tržišta rada“, rekao je Ivanišević.

Poslovni inkubator Subotica, koji postoji od 2006. godine, koncipira svoj rad sa ciljem da pruži podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, tako što pruža tehničke, poslovne i edukativne usluge svojim ,,stanarima“.

Pored toga, samom poslovnom klimom koju gradi godinama unazad, uz adekvatnu infrastrukturu, ovaj Inkubator se pokazao kao veoma povoljan i efikasan za rast i razvoj preduzeća.

Prema rečima direktora PI Subotica, Srđana Ivanovića, najvažnija misija inkubatora je upravo pomoć i podrška stanarima, kojih trenutno ima jedanaest, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom nivou, kako onima koji su tek osnovali firme, tako i onima koji posluju već nekoliko godina.

U okviru svog obrazovnog sektora, Poslovni inkubator Subotica organizuje obuke shodno potrebama preduzetnika, počev od najsavremenijih poput digitalnog marketinga, projektnih manifestacija i slično, pa sve do osnovnog poslovanja, a bave se i humanitarnim radom i donatorstvom.

Obilazeći poslovni prostor, sekretar Ivanišević se uverio da su kapaciteti Poslovnog inkubatora Subotica trenutno popunjeni, a da sami profili stanara su raznovrsni, počev od proizvodnog, IT, usluga štampe i drugo, a same kompanije nisu starije od dve godine.