Секретар Иванишевић учесник првог панела конференције „Војводина у 2022.“

Конференција „Војводина у 2022“, чији је циљ да понуди одговоре на питање шта ће у најважнијим областима друштвеног живота донети ова година, отворена је данас у Великој сали Скупштине АП Војводине. На конференцији су учествовали чланови Покрајинске владе, амбасадори, економисти и привредници који су, у оквиру пет панела, разменили искуства и идеје од значаја за развој Војводине.

Конференцију је отворио председник Покрајинске владе, Игор Мировић.

Учествујући на првом панелу данашње конференција, под називом ,,Војводина – европска регија”, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић је истакао да је Војводина водећа у региону по питању ИТ индустрије, као и пољопривредне дигитализације, што се и показало и на међународној изложби ,,Expo 2020 Dubai”, где је Иванишевић предводио делегацију АП Војводине.

,,Морамо, пре свега, да искористимо домаће ресурсе, пре него што почнемо да се упоређујемо са светом који понекад превише глорификујемо. Требало би да искористимо капацитет наших људи, јер развој ИТ сектора у Војводини показује да смо успели у многоме да превазиђемо свет. На међународној изложби у Дубаију је представљена наша компанија која је једина успела да у потпуности дигитализује људски лик. Слажем се да постоје искуства која би требало применити и треба сарађивати са регионом. Мислим да је једна од иницијатива, као што је отворени Балкан, иницијатива коју би требало подржати. Свима је доста граница”, рекао је Иванишевић.

Секретар је додао да сви треба да схвате да је ,,ум” нешто што треба да буде отворено, те да онда разговарамо отворено и са другим државама.

,,Наравно да уколико постоји нешто боље, треба преузети, а млади људи који предњаче у знању јесу будућност региона”, додао је Иванишевић.