Sekretar Ivanišević učesnik prvog panela konferencije „Vojvodina u 2022.“

Konferencija „Vojvodina u 2022“, čiji je cilj da ponudi odgovore na pitanje šta će u najvažnijim oblastima društvenog života doneti ova godina, otvorena je danas u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Na konferenciji su učestvovali članovi Pokrajinske vlade, ambasadori, ekonomisti i privrednici koji su, u okviru pet panela, razmenili iskustva i ideje od značaja za razvoj Vojvodine.

Konferenciju je otvorio predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Učestvujući na prvom panelu današnje konferencija, pod nazivom ,,Vojvodina – evropska regija“, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je istakao da je Vojvodina vodeća u regionu po pitanju IT industrije, kao i poljoprivredne digitalizacije, što se i pokazalo i na međunarodnoj izložbi ,,Expo 2020 Dubai“, gde je Ivanišević predvodio delegaciju AP Vojvodine.

,,Moramo, pre svega, da iskoristimo domaće resurse, pre nego što počnemo da se upoređujemo sa svetom koji ponekad previše glorifikujemo. Trebalo bi da iskoristimo kapacitet naših ljudi, jer razvoj IT sektora u Vojvodini pokazuje da smo uspeli u mnogome da prevaziđemo svet. Na međunarodnoj izložbi u Dubaiju je predstavljena naša kompanija koja je jedina uspela da u potpunosti digitalizuje ljudski lik. Slažem se da postoje iskustva koja bi trebalo primeniti i treba sarađivati sa regionom. Mislim da je jedna od inicijativa, kao što je otvoreni Balkan, inicijativa koju bi trebalo podržati. Svima je dosta granica“, rekao je Ivanišević.

 

Sekretar je dodao da svi treba da shvate da je ,,um“ nešto što treba da bude otvoreno, te da onda razgovaramo otvoreno i sa drugim državama.

,,Naravno da ukoliko postoji nešto bolje, treba preuzeti, a mladi ljudi koji prednjače u znanju jesu budućnost regiona“, dodao je Ivanišević.