Секретар Иванишевић о учешћу Секретаријата на Међународном сајму туризма на Београдском сајму: биће представљен велик потенцијал Војводине као туристичке целине

Конференција за медије поводом предстојећег 43. Међународног сајма туризма који се одржава у периоду од 24. до 27. марта 2022. године, у оквиру кога је и 12. по реду Међународни сајам вина ,,BEOWINE“ који траје два дана, тачније 25. и 26. марта 2022. године, као и 17. HORECA – OPREMA (24-27. март 2022.), одржана је данас на Београдском сајму у присуству бројних гостију из јавног и приватног сектора и медија.

Према речима челника Београдског сајма, који ове године обележава 85 година пословања, Сајам туризма је једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону, те да већ више од четири деценије ,,отвара нове перспективе у развоју туристичког пословања, промовишући актуелна дешавања у туристичкој привреди и делатностима, док су Сајам вина и Сајам хотелско – угоститељске опреме две манифестације које сваке године расту и упоредо се развијају и унапређују, како по обиму, тако и по броју учесника и посетилаца.

Овогодишњи Сајам туризма на Београдском сајму носи симболичан назив ,,Између планина и мора“, с обзиром да је предвиђена велика, свеобухватна презентација свих подручја наше земље у којима је туризам заступљен и где је евидентно велико интересовање домаћих и страних посетилаца и туриста, који истражују нове микродестинације или се, пак, враћају на добро утабане стазе препознатих локација које су своје место нашле на регионалној и светској туристичкој мапи.

На овогодишњем Сајму туризма представиће се опсежна понуда Војводине, кроз учешће Покрајинског секретаријата за привреду и туризам који у оквиру својих павиљона у халама 1 и 4, представља многобројне туристичке атракције покрајине, уз посебну презентацију предстојеће манифестације ,,Tour de Fruška”, а биће уприличени бројни Б2Б сусрети представника туристичке привреде у оквиру којих ће учествовати и туристички посленици из АП Војводине.

У хали број 4 на Сајму вина, Секретаријат има највећи изложбени простор у хали на ком ће се представити готово све винарије са територије Војводине.

На данашњој конференцији за медије говорили су помоћник у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Јелена Миленковић Орлић, директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, и директор Туристичке организације Града Београда, Миодраг Поповић, као и ПР Београдског сајма, Дејан Веселинов.

Свечано отварање Међународног сајма туризма на Београдском сајму је у среду, 23. марта 2022. године у 16 часова.