Sekretar Ivanišević o učešću Sekretarijata na Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu: biće predstavljen velik potencijal Vojvodine kao turističke celine

Konferencija za medije povodom predstojećeg 43. Međunarodnog sajma turizma koji se održava u periodu od 24. do 27. marta 2022. godine, u okviru koga je i 12. po redu Međunarodni sajam vina ,,BEOWINE“ koji traje dva dana, tačnije 25. i 26. marta 2022. godine, kao i 17. HORECA – OPREMA (24-27. mart 2022.), održana je danas na Beogradskom sajmu u prisustvu brojnih gostiju iz javnog i privatnog sektora i medija.

Prema rečima čelnika Beogradskog sajma, koji ove godine obeležava 85 godina poslovanja, Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, te da već više od četiri decenije ,,otvara nove perspektive u razvoju turističkog poslovanja, promovišući aktuelna dešavanja u turističkoj privredi i delatnostima, dok su Sajam vina i Sajam hotelsko – ugostiteljske opreme dve manifestacije koje svake godine rastu i uporedo se razvijaju i unapređuju, kako po obimu, tako i po broju učesnika i posetilaca.

Ovogodišnji Sajam turizma na Beogradskom sajmu nosi simboličan naziv ,,Između planina i mora“, s obzirom da je predviđena velika, sveobuhvatna prezentacija svih područja naše zemlje u kojima je turizam zastupljen i gde je evidentno veliko interesovanje domaćih i stranih posetilaca i turista, koji istražuju nove mikrodestinacije ili se, pak, vraćaju na dobro utabane staze prepoznatih lokacija koje su svoje mesto našle na regionalnoj i svetskoj turističkoj mapi.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma predstaviće se opsežna ponuda Vojvodine, kroz učešće Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam koji u okviru svojih paviljona u halama 1 i 4, predstavlja mnogobrojne turističke atrakcije pokrajine, uz posebnu prezentaciju predstojeće manifestacije ,,Tour de Fruška“, a biće upriličeni brojni B2B susreti predstavnika turističke privrede u okviru kojih će učestvovati i turistički poslenici iz AP Vojvodine.

U hali broj 4 na Sajmu vina, Sekretarijat ima najveći izložbeni prostor u hali na kom će se predstaviti gotovo sve vinarije sa teritorije Vojvodine.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su pomoćnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Jelena Milenković Orlić, direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, i direktor Turističke organizacije Grada Beograda, Miodrag Popović, kao i PR Beogradskog sajma, Dejan Veselinov.

Svečano otvaranje Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu je u sredu, 23. marta 2022. godine u 16 časova.