Секретар Иванишевић о подршци привреди на годишњој Скупштини Уније послодаваца Војводине

Нови Сад, 30. јун 2021. – У великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду данас је одржана годишња Скупштина Уније послодаваца Војводине. Скупштина Уније послодаваца Војводине окупља 60 привредника из целе АП Војводине, претежно из сектора малих и средњих предузећа и предузетника.

Учесник Скупштине Уније послодаваца Војводине и почасни гост био је покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

На седници седници су представљени пројекти на којима Унија послодаваца Војводине тренутно ради, а који су фокусирани на афирмацију сектора за дигиталну трансформацију, зелену економију и за развој женског бизнис лидерства и женског предузетништва.

Поред тога, на седници је одржан и избор чланова органа управљања Уније за мандатни период 2021 – 2025. године.

Истичући важност заједничког рада и континуиране сарадње институције, односно Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, са свим социјалним парнерима, са циљем унапређења пословне климе, очувања предузетничког духа и радних места, те на развоју нових технологија, зелене економије и примене истих у процесе пословања привредних друштава која послују на територији АП Војводине, секретар Иванишевић је нагласио да се значај саме Уније послодаваца Војводине као тела које окупља, помаже и усмерава привреднике, огледа у њиховој пожртвованости, афирмативном приступу предузетништву и активитету на многим пољима у области привреде.

,,Послодавце доживљавамо као искрене партнере у социјалном дијалогу. Социјални дијалог нема алтернативу. То је простор у ком још можемо напредовати. Када Секретаријатв креира конкурсе, укључујемо и социјалне партнере, те је тако у првих шест месеци ове године преко 300 милиона динара пласирано директно у привреду и туризам. Идеја јесте да на овом и сличним састанцима разговарамо са послодавцима, како бисмо заједно у наредном периоду што боље концпирали конкурсе за потребе оних којима су намењени“, рекао је Иванишевић, најавивши  расписивање конкурса за уметничке и старе занате у јулу месецу 2021. године.

Иванишевић је апеловао на неопходност удруживања послодаваца, као и на нужност оснивања локалних социјално-економских савета, који би уз кровне институције и организације знатно унапредили сопственим капацитетима и активитетом, социјални дијалог на нивоу локала у Војводини.

Председник Уније послодаваца Војводине, Владимир Лалошевић, истакао је да Унија слави деценију пословања, те истакао њен значај за област привреде и предузетништва, кроз призму удруживања и заједничког превазилажења препрека и проблема, у сарадњи са социјалним партнерима.

Лалошевић истиче да Унија, као невладина организација послодаваца, настоји да штити и заступа интересе послодаваца са територије АП Војводине, те да кроз Унију послодаваца Србије, као кровну организацију, она остварује заштиту интереса својих чланова и на националном и на међународном нивоу.

У оквиру интерактивног представљања извештаја о раду и плана рада Уније послодаваца Војводине, учествовали су представници Покрајинског Социјално-економског савета, Факултета техничких наука, као и саме Уније послодаваца Војводине и то Сектор за дигиталну трансформацију, Сектор зелене економије и Секција за развој женског бизнис лидерства при Унији.

Учесници годишње скупштине Уније послодаваца Војводине били су и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, Палимир Тот, и помоћник покрајинског секретара, Александар Борковић, док се присутнима у својству домаћина обратио и директор Едукативног центра Нови Сад, Александар Ашоња.