Секретар Иванишевић на научном скупу о стратегијском менаџменту: важно је интегрисати науку и привреду

На Економском факултету у Суботици, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се, у оквиру пленарне седнице, на 27. Интернационалном скупу „Стратегијски менаџмент и системи подршке одлучивању у стратегијском менаџменту“.

Овај целодневни скуп обухвата паралелне стручне сесије, три панел дискусије на тему високог образовања у време и након пандемије, слободних зона у Србији и регионалног економског развоја, као и панел дискусију посвећену изазовима страних инвеститора проузрокованим поремећајима у глобалним ланцима снабдевања.

,,Задовољство ми је што сам учесник данашњег скупа, јер је Покрајинска влада оснивач и Економског факултета и Слободне зоне. Управљање Слободном зоном једна од важних карика, а суботичка зона је евидентно једна од најбољих у нашој земљи. Као што смо на Дубаи Експо, тако ћемо и наредне недеље на економском форуму у Тунису свакако истицати Новосадски универзитет као спој науке и привреде”, рекао је Иванишевић, додавши да је пословање Слободне зоне у Суботици довело до тога да она тренутно запошљава око 6.500 лица и веома добро послује са члановима и партнерима.

У оквиру пленарне седнице, окупљеним учесницима су се обратили декан Економског факултета у Суботици, Небојша Гвозденовић, и директор Индустријског парка Слободне зоне Суботица, Саша Граворац.

Данашњи скуп има за циљ промовисање и развој високо квалитетних истраживања свих аспеката стратегијског менаџмента, посебно система подршке одлучивању у стратегијском менаџменту. Ово је својеврстан форум истраживача, уз представљање примера добре праксе у предметној области из региона и целог света.

Многобројни изазови попут економских, политичких, еколошких, социјалних и других уз развој и унапређење информационих технологија и дигитализацију пословања, пољопривреде, креирали су савремено пословно окружење које послује у оквиру нових концепата.

Истраживачи би требало да пронађу начине за превазилажење препрека и поменутих изазова како би се изнедриле нове могућности за развој, које, према речима организатора, укључују стратешко промишљање и прилагођавање пословних модела привреди и тржишту, а у циљу одржавања и унапређења пословања организација и економија наше и других земаља.