Секретари Иванишевић и Баста на отварању Економијаде и Менаџеријаде у требињском Граду Сунца

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста учествовали су на отварању овогодишњих окупљања студената – Економијади и Менаџеријади у комплексу ,,Град Сунца” у Требињу.

На отварању манифестације обратио се и декан Економског факултета Универзитета у Суботици, проф. др Небојша Гвозденовић и испред организатора, заступник Организације студената Економског факултета Нови Сад-Суботица, Иван Маљковић.

Традиционална ,,тројка” секретара Басте, означила је почетак ове веома значајне манифестације.

Организатор Економијадe и Менаџеријадe је Екононмски факултет у Суботици, а она се одржава од 9. до 13. маја 2022. године у Требињу, Република Српска, БИХ.

,,Поручујем вам да завршите факултете, да оснујете предузећа, а ми то заједно да помажемо, да запошљавамо и младе успешне студенте, попут добрих примера у Покрајинској влади и да вам кад год можемо, будемо на располагању. Захваљујемо се организационом тиму који су преузели велику одговорност да организују ово окупљање”, рекао је Иванишевић, замоливши студенте да из сунчане Херцеговине са собом понесу лепе утиске, успомене и да размене што више контаката.

Према речима секретара Иванишевића, ови сусрети непосредно по одржавању ,,Дана Војводине“ су веома значајни због саме идеје повезивања региона, не само у привредном и туристичком, већ и у академском смислу, са посебним фокусом на омладинско удруживање, размену знања и искустава и ефикасно представљање капацитета и осталих расположивих ресурса како универзитета на територији АП Војводине, тако и са других подручја, градова и општина.

Отварајући ову манифестацију ,,бацањем тројке”, секретар Баста је додао да студентима, учесницима, поред окупљања и спорт иде од руке подједнако добро, те је у духу фер игре, поручио да ,,набољи победи”.

Циљ је да се заједничким снагама повежу сви релевантни актери у оквиру предстојећих догађаја, јер на тај начин шаље снажна порука региону – да се заједничким снагама много боље могу представити ресурси како у области привреде, туризма, спорта, тако и у домену омладинских академских капацитета.

Град Сунца у Требињу овог маја, према речима организатора, окупља преко 800 учесника, студената менаџмента и економије. Ове године се Економијада и Менаџеријада одвијају у исто време и на истом месту, стога је повећан квалитет знања и проширене су научне дисциплине у оквиру такмичења у спорту и науци која обухватају економске и менаџерске предмете.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, са сарадницима, састали су се данас и са градоначелником Града Требиња, Мирком Ћурићем, који је учествовао и на манифестацији ,,Дани Војводине”, који су 7. и 8. маја одржани на тргу у овом граду. Том приликом су разговарали о актуелној ситуацији у оквиру туристичког сектора, како у Војводини, тако и у Граду Требињу, те Херцеговини уопште, што је резултирало новим концептима будуће сарадње, превасходно у области туризма.