Sekretari Ivanišević i Basta na otvaranju Ekonomijade i Menadžerijade u trebinjskom Gradu Sunca

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta učestvovali su na otvaranju ovogodišnjih okupljanja studenata – Ekonomijadi i Menadžerijadi u kompleksu ,,Grad Sunca“ u Trebinju.

Na otvaranju manifestacije obratio se i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Subotici, prof. dr Nebojša Gvozdenović i ispred organizatora, zastupnik Organizacije studenata Ekonomskog fakulteta Novi Sad-Subotica, Ivan Maljković.

Tradicionalna ,,trojka“ sekretara Baste, označila je početak ove veoma značajne manifestacije.

Organizator Ekonomijade i Menadžerijade je Ekononmski fakultet u Subotici, a ona se održava od 9. do 13. maja 2022. godine u Trebinju, Republika Srpska, BIH.

,,Poručujem vam da završite fakultete, da osnujete preduzeća, a mi to zajedno da pomažemo, da zapošljavamo i mlade uspešne studente, poput dobrih primera u Pokrajinskoj vladi i da vam kad god možemo, budemo na raspolaganju. Zahvaljujemo se organizacionom timu koji su preuzeli veliku odgovornost da organizuju ovo okupljanje“, rekao je Ivanišević, zamolivši studente da iz sunčane Hercegovine sa sobom ponesu lepe utiske, uspomene i da razmene što više kontakata.

Prema rečima sekretara Ivaniševića, ovi susreti neposredno po održavanju ,,Dana Vojvodine“ su veoma značajni zbog same ideje povezivanja regiona, ne samo u privrednom i turističkom, već i u akademskom smislu, sa posebnim fokusom na omladinsko udruživanje, razmenu znanja i iskustava i efikasno predstavljanje kapaciteta i ostalih raspoloživih resursa kako univerziteta na teritoriji AP Vojvodine, tako i sa drugih područja, gradova i opština.

Otvarajući ovu manifestaciju ,,bacanjem trojke“, sekretar Basta je dodao da studentima, učesnicima, pored okupljanja i sport ide od ruke podjednako dobro, te je u duhu fer igre, poručio da ,,nabolji pobedi“.

Cilj je da se zajedničkim snagama povežu svi relevantni akteri u okviru predstojećih događaja, jer na taj način šalje snažna poruka regionu – da se zajedničkim snagama mnogo bolje mogu predstaviti resursi kako u oblasti privrede, turizma, sporta, tako i u domenu omladinskih akademskih kapaciteta.

Grad Sunca u Trebinju ovog maja, prema rečima organizatora, okuplja preko 800 učesnika, studenata menadžmenta i ekonomije. Ove godine se Ekonomijada i Menadžerijada odvijaju u isto vreme i na istom mestu, stoga je povećan kvalitet znanja i proširene su naučne discipline u okviru takmičenja u sportu i nauci koja obuhvataju ekonomske i menadžerske predmete.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, sa saradnicima, sastali su se danas i sa gradonačelnikom Grada Trebinja, Mirkom Ćurićem, koji je učestvovao i na manifestaciji ,,Dani Vojvodine“, koji su 7. i 8. maja održani na trgu u ovom gradu. Tom prilikom su razgovarali o aktuelnoj situaciji u okviru turističkog sektora, kako u Vojvodini, tako i u Gradu Trebinju, te Hercegovini uopšte, što je rezultiralo novim konceptima buduće saradnje, prevashodno u oblasti turizma.