Свечано уручење сертификата полазницима обука у области информационо-комуникационих технологија

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и директор Војвођанског ИКТ кластера, Милан Шолаја, свечано су уручили сертификате полазницима обука још једног циклуса у преквалификацијама у области информационо-комуникационих технологија, које спроводи Војвођански ИКТ кластер, уз подршку Владе Републике Србије.

Према речима покрајинског секретара Иванишевића, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, кроз свој ресор запошљавања и припадајуће програме, подржава напоре институција и организација, као и полазника који вредно раде на ,,целоживотном учењу“, те стицању нових знања и вештина, чиме обогаћују сопствени професионални портфолио.

,,Крај обуке је важан као један нови почетак. Војвођански ИКТ кластер већ годинама веома успешно обавља обуке чију успешност можемо да меримо према броју запослених који су завршили обуку. Овај кластер има најбољи проценат запослених након завршених обука. То је управо оно чему тежимо, јер људе припремамо за висока технолошка занимања, како би стварали додатну вредност кроз информационо комуникационе технологије. То је тренутно потреба тржишта рада. Данашња додела сертификата има за циљ да се људи обуче, који желе да раде и који са овом дипломом могу да нађу своје место на тржишту рада“, рекао је Иванишевић.

Он је додао да је целоживотно учење процес који је неопходно усвојити, ако желимо да идемо у корак с временом и напретком.

,,Када стојимо, идемо у назад. Потребно је да сви схватимо да је целоживотно учење процес и морамо да ардимо на себи. Сваког дана се нешто ново научи, прихватају се технолошки токови и мора се разумети све оно што се дешава на светским тржиштима“, додао је секретар.

Полазници овог циклуса обука су похађали чак 300 сати интензивне обуке по програму ,,Java Junior“ од јануара до октобра 2021. године, и обучени су за ,,full-stack“ јуниор програмере.

Војвођански ИКТ кластер већ седам година ради ИТ преквалификације, а према свим показатељима је препознат као једна од најбољих институција за ову врсту обуке, са одличним процентом запошљавања полазника.