Представљање туристичке понуде Војводине на 43. Међународном сајму туризма

На конференцији за медије на Београдском сајму, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић истакао је да је циљ да се АП Војводина на овогодишњем Сајму туризма представи онаква каква јесте, као најразвијенија регија Републике Србије, која предњачи у привредном развоју, али и по броју ноћења и људи који је посећују и враћају јој се.

Он је подсетио на то да је управо таква Војводина представљена и на Експо изложби у Дубаију.

Ресорни секретар је захвалио тиму Београдског сајма, који је Секретаријату за привреду и туризам обезбедио изузетан простор у ком ће, заједно са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Гаранцијским фондом, представити богат садржај.

„Посебно бих истакао да ће по први пут на једном месту бити представљен верски туризам као нов туристички производ. Посетиоцима ће бити презентовани верски објекти Српске православне цркве у Сремским Карловцима и на Фрушкој гори, али и објекти других религија на територији АП Војводине“, казао је Иванишевић.

Он је нагласио да ће бити представљена и манифестација „Tour de Fruška“, која ће бити одржана у мају, а чији је циљ промоција активног одмора на Фрушкој гори, и која је намењена свим љубитељима бициклизма, рекреације и боравка у природи.

Ресорни секретар је још додао да ће не штанду Секретаријата, на основу споразума који је Покрајинска влада потписала са Анголом, бити представљени и туристички потенцијали те земље.