Predstavljanje turističke ponude Vojvodine na 43. Međunarodnom sajmu turizma

Na konferenciji za medije na Beogradskom sajmu, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je cilj da se AP Vojvodina na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavi onakva kakva jeste, kao najrazvijenija regija Republike Srbije, koja prednjači u privrednom razvoju, ali i po broju noćenja i ljudi koji je posećuju i vraćaju joj se.

On je podsetio na to da je upravo takva Vojvodina predstavljena i na Ekspo izložbi u Dubaiju.

Resorni sekretar je zahvalio timu Beogradskog sajma, koji je Sekretarijatu za privredu i turizam obezbedio izuzetan prostor u kom će, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Garancijskim fondom, predstaviti bogat sadržaj.

„Posebno bih istakao da će po prvi put na jednom mestu biti predstavljen verski turizam kao nov turistički proizvod. Posetiocima će biti prezentovani verski objekti Srpske pravoslavne crkve u Sremskim Karlovcima i na Fruškoj gori, ali i objekti drugih religija na teritoriji AP Vojvodine“, kazao je Ivanišević.

On je naglasio da će biti predstavljena i manifestacija „Tour de Fruška“, koja će biti održana u maju, a čiji je cilj promocija aktivnog odmora na Fruškoj gori, i koja je namenjena svim ljubiteljima biciklizma, rekreacije i boravka u prirodi.

Resorni sekretar je još dodao da će ne štandu Sekretarijata, na osnovu sporazuma koji je Pokrajinska vlada potpisala sa Angolom, biti predstavljeni i turistički potencijali te zemlje.