Представљање привредних и туристичких потенцијала АП Војводине на ФИТА конференцији у Тунису

Другог дана Међународне конференције „Финансирање инвестиција и трговине у Африци“- ФИТА, делегација АП Војводине представила је привредне и туристичке потенцијале наше Покрајине.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, изразио је задовољство што делегација из АП Војводине учествује на овој конференцији и има могућност да представи привредне и туристичке потенцијале.

,,Афричко тржиште за нас је веома важно и желимо да наставимо сарадњу у свим областима, која је до сада реализована првенствено у привреди“, рекао је Иванишевић.

Престављајући привредне потенцијале АП Војводине секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине, Бранислав Мамић, истакао је да је Војводина регија у којој су развијени пољопривреда, ИТ сектор и пратећа аутомобилска индустрија.

,,Када говоримо о пољопривреди нарочито је важно истаћи да је Војводина регија која има преко 130.000 газдинстава и готово три пута више обрадивог земљишта по глави становника у односу на просек у Европској унији“, рекао је Мамић.

Он је додао да је Војводина лидер у нашој земљи у развоју дигиталне пољопривреде и ИТ сектора, што представљају области које бележе значајан привредни раст.

,,Значајан пораст долазака старних туриста у АП Војводину из године у годину оправдава чињеница да је наша покрајина богата разноврсним туристичким садржајима. Војводина је регија у којој живи 26 националних заједница чије заједнишво и неговање традиције и културе чини АП Војводину посебном“, истакла је директорица Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, која је учествовала у данашњој презентацији.

На презентацији у Тунису представљена је понуда градова, природни резервати, национални паркови, Фрушка гора, реке и језера.

Делегација АП Војводине ће током сутрашњег дана имати састанке са државницима и представницима Привредне коморе Туниса.