Predstavljanje privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine na FITA konferenciji u Tunisu

Drugog dana Međunarodne konferencije „Finansiranje investicija i trgovine u Africi“- FITA, delegacija AP Vojvodine predstavila je privredne i turističke potencijale naše Pokrajine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, izrazio je zadovoljstvo što delegacija iz AP Vojvodine učestvuje na ovoj konferenciji i ima mogućnost da predstavi privredne i turističke potencijale.

,,Afričko tržište za nas je veoma važno i želimo da nastavimo saradnju u svim oblastima, koja je do sada realizovana prvenstveno u privredi“, rekao je Ivanišević.

Prestavljajući privredne potencijale AP Vojvodine sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, Branislav Mamić, istakao je da je Vojvodina regija u kojoj su razvijeni poljoprivreda, IT sektor i prateća automobilska industrija.

,,Kada govorimo o poljoprivredi naročito je važno istaći da je Vojvodina regija koja ima preko 130.000 gazdinstava i gotovo tri puta više obradivog zemljišta po glavi stanovnika u odnosu na prosek u Evropskoj uniji“, rekao je Mamić.

On je dodao da je Vojvodina lider u našoj zemlji u razvoju digitalne poljoprivrede i IT sektora, što predstavljaju oblasti koje beleže značajan privredni rast.

,,Značajan porast dolazaka starnih turista u AP Vojvodinu iz godine u godinu opravdava činjenica da je naša pokrajina bogata raznovrsnim turističkim sadržajima. Vojvodina je regija u kojoj živi 26 nacionalnih zajednica čije zajednišvo i negovanje tradicije i kulture čini AP Vojvodinu posebnom“, istakla je direktorica Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, koja je učestvovala u današnjoj prezentaciji.

Na prezentaciji u Tunisu predstavljena je ponuda gradova, prirodni rezervati, nacionalni parkovi, Fruška gora, reke i jezera.

Delegacija AP Vojvodine će tokom sutrašnjeg dana imati sastanke sa državnicima i predstavnicima Privredne komore Tunisa.