Потпредседник Иван Ђоковић уручио пехаре победницима коњичке трке на Хиподрому Љутомер

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је јуче општину Љутомер, у Прлекији, у североисточном делу Републике Словеније, где је, као почасни гост, уручио пехаре за прва три освојена места у 6. трци касача на 2.100 метара. Том приликом је истакао значај коњичких спротова и коњарства, што представља још један аспект повезивања две државе и њихових региона.

Потпредседник Ђоковић уприличио је сусрет са председником Касачког клуба Љутомер, мр Јанезом Славичем.

Касачки клуб из овог словеначког места, организатор је коњичке манифестације Касачки дерби, који представља неисцрпан потенцијал за ревитализацију коњичких спортова и коњарства уопште и отвара многобројне могућности сарадње, превасходно на институционалном, организационом и логистичком нивоу, и чији богат садржај може послужити као инспирација и за предстојећи 7. Међународног сајма коњарства и серсана на Новосадском сајму, који се одржава крајем септембра.

Ђоковић је уручио бронзани, сребрни и златни пехар освајачима прва три места у шестој трци, чији је покровитељ Помурски сејем из Горње Радгоне, у присуству многобројних посетилаца, љубитеља коња и коњичких спортова.