Посета кориснику средстава за изградњу туристичке супраструктуре у Бајмоку: Улагање у туристичку инфраструктуру у оквиру микродестинација У Војводини

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и помоћник покрајинског секретара, Милан Јарић, посетили су данас, а у оквиру кампање обиласка корисника средстава по конкурсима Секретаријата и реализације пројеката који су остварили право на субвенцију или, пак, рефундацију, корисника из Бајмока, чија је реализација пријављеног пројекта у оквиру туристичко-угоститељског објекта умногоме унапредила понуду и капацитете како овог насељеног места, тако и саме територије Града Суботица.

Иванишевић је са домаћином, Славенком Милером, власником Сале ,,Салаш Милер” на Тргу Маршала Тита у Бајмоку, разговарао о самом значају додељене субвенције, те помоћи и подршци која је за одређене микро дестинације у Војводини од великог значаја, с обзиром на ситуацију у којој су се туристички посленици и угоститељи, као и хотелијери, нашли у оквиру пандемије, почев од 2020. године.

Јавним конкурсом Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, додељена су средства Сали ,,Милер” за изградњу туристичке супраструктуре, којом је уређен кров, затим столарија и, напослетку, систем за грејање сала и осталих просторија.

Обиласком овог туристичког објекта значајних капацитета, секретар Иванишевић се уверио у оправдан утрошак средстава додељених конкурсом, похваливши друштвено – одговорно пословање овог предузетника.

,,Идеја јесте да обиђемо што већи број субјеката који су корисници средстава Секретаријата. Задовољан сам што сам данас у Бајмоку и што можемо да говоримо о све већем броју приградских месних заједница у целој Војводини које се на веома озбиљан начин туристички представљају. Најбољи примери су Пачир, Бела Црква, данас видимо да и Бајмок на туристичкој мапи. Потрудићемо се да реализујемо и идеју око уређења приобаља језера у Мишићеву и Таванкуту”, рекао је Иванишевић, додавши да ће Секретаријат наставити да усмерава средства и у Севернобачки округ коме је, према евиденцији, у протеклој години, усмерено преко педесет милиона динара у оквиру ресора Секретаријата.

Он је додао да је идеја да се туризам развија, поред градова, и у приградским месним заједницама , јер је тенденција да се за време одмора иде из градова, ,,бежи са асфалта”, те да се истражује Војводина.

Секретар др Ненад Иванишевић се дотакао и предстојећег наступа АП Војводине у УАЕ на ,,Dubai Expo”, истакавши да му је припала част да буде на челу привредне делегације АП Војводине, те навео појединости о активностима које ће бити актуелне на павиљону Србије, тачније споменуо је уторак када ће бити организован ,,Војвођански дан”, као централни догађај седмице.

,,Акценат стављамо на Војводину као седиште ИТ индустрије у Србији, поред представљања војвођанске привреде, туризма и других релевантних грана привреде. Војводину представљамо као место где постоји озбиљан потенцијал за развој информационо-комуникационих технологија и индуструје, на чему је базиран целокупан наступ наредне недеље у Дубаију”, рекао је Иванишевић.