Poseta korisniku sredstava za izgradnju turističke suprastrukture u Bajmoku: Ulaganje u turističku infrastrukturu u okviru mikrodestinacija U Vojvodini

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, posetili su danas, a u okviru kampanje obilaska korisnika sredstava po konkursima Sekretarijata i realizacije projekata koji su ostvarili pravo na subvenciju ili, pak, refundaciju, korisnika iz Bajmoka, čija je realizacija prijavljenog projekta u okviru turističko-ugostiteljskog objekta umnogome unapredila ponudu i kapacitete kako ovog naseljenog mesta, tako i same teritorije Grada Subotica.

Ivanišević je sa domaćinom, Slavenkom Milerom, vlasnikom Sale ,,Miler“ na Trgu Maršala Tita u Bajmoku, razgovarao o samom značaju dodeljene subvencije, te pomoći i podršci koja je za određene mikro destinacije u Vojvodini od velikog značaja, s obzirom na situaciju u kojoj su se turistički poslenici i ugostitelji, kao i hotelijeri, našli u okviru pandemije, počev od 2020. godine.

Javnim konkursom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, dodeljena su sredstva Sali ,,Miler“ za izgradnju turističke suprastrukture, kojom je uređen krov, zatim stolarija i, naposletku, sistem za grejanje sala i ostalih prostorija.

Obilaskom ovog turističkog objekta značajnih kapaciteta, sekretar Ivanišević se uverio u opravdan utrošak sredstava dodeljenih konkursom, pohvalivši društveno – odgovorno poslovanje ovog preduzetnika.

,,Ideja jeste da obiđemo što veći broj subjekata koji su korisnici sredstava Sekretarijata. Zadovoljan sam što sam danas u Bajmoku i što možemo da govorimo o sve većem broju prigradskih mesnih zajednica u celoj Vojvodini koje se na veoma ozbiljan način turistički predstavljaju. Najbolji primeri su Pačir, Bela Crkva, danas vidimo da i Bajmok na turističkoj mapi. Potrudićemo se da realizujemo i ideju oko uređenja priobalja jezera u Mišićevu i Tavankutu“, rekao je Ivanišević, dodavši da će Sekretarijat nastaviti da usmerava sredstva i u Severnobački okrug kome je, prema evidenciji, u protekloj godini, usmereno preko pedeset miliona dinara u okviru resora Sekretarijata.

On je dodao da je ideja da se turizam razvija, pored gradova, i u prigradskim mesnim zajednicama , jer je tendencija da se za vreme odmora ide iz gradova, ,,beži sa asfalta“, te da se istražuje Vojvodina.

Sekretar dr Nenad Ivanišević se dotakao i predstojećeg nastupa AP Vojvodine u UAE na ,,Dubai Expo“, istakavši da mu je pripala čast da bude na čelu privredne delegacije AP Vojvodine, te naveo pojedinosti o aktivnostima koje će biti aktuelne na paviljonu Srbije, tačnije spomenuo je utorak kada će biti organizovan ,,Vojvođanski dan“, kao centralni događaj sedmice.

,,Akcenat stavljamo na Vojvodinu kao sedište IT industrije u Srbiji, pored predstavljanja vojvođanske privrede, turizma i drugih relevantnih grana privrede. Vojvodinu predstavljamo kao mesto gde postoji ozbiljan potencijal za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija i industruje, na čemu je baziran celokupan nastup naredne nedelje u Dubaiju“, rekao je Ivanišević.